logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Busás összegért taszította a mélybe várandós feleségét a kapzsi férj

| Szerző: hirado.hu
Harminc év börtönbüntetésre ítélték azt a török férfit, aki hidegvérrel oltotta ki terhes felesége életét, hogy beválthassa életbiztosítási kötvényét.

 

A 41 éves Hakan Aysal és a 33 éves Semra Aysal első közös gyermekét várta, de a férj máshogy tervezte a jövőt. Gonosz tervet eszelt ki, amelyben gyanútlan neje volt az áldozat.

2018 júliusában a férfi egy hatalmas, 300 méter magas sziklafal tetejére csalta várandós feleségét a törökországi Fethiyében azzal az indokkal, hogy készítsen vele egy fotót. Odafenn aztán a férfi egy óvatlan pillanatban a neje felé fordult és a mélybe lökte.

Hakan tettét a pénzszerzés motiválta. A kapzsi férj már hónapokkal a gyilkosság előtt kitervelte, hogyan tegyen szert egy kisebb vagyonra.

Felesége nevére három hitelt is felvett, emellett új életbiztosítást is köttetett neki,

amelynek feltételei mellett az életjáradékát a biztosító 860 ezer török lírában (közel 19 millió forintban) határozta meg. Hakannak ahhoz, hogy azt az összeget is megszerezze, ki kellett oltania a nő életét.

Miután Semra a mélybe zuhant, Hakan lemászott a magasból és a közeli útra rohant. Ott megállította a leghamarabb érkező autót, majd kétségbeesetten magyarázta a sofőrnek, hogy a feleségét baleset érte, amelyet valószínűleg nem élt túl.

A gyilkosnak igaza volt, hiszen a helyszínre érkező rendőrök megtalálták a nő holttestét. Semrának esélye sem volt a túlélésre. A nyomozás több mint két éven át tartott, Hakan Aysal pedig végig arra számított, hogy az ügyet balesetnek minősítik majd.

Ezzel szemben végül első számú gyanúsítottá vált, miután a rendőrség a hitelfelvételekkel és az életbiztosítással kapcsolatos dokumentumokat részletesen átvizsgálta, továbbá minden szükséges személyt kihallgatott.

A nyomozás során egyértelmű bizonyítékok kerültek elő, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy a férfi előre kitervelte tettét, amelyet aztán hidegvérrel el is követett.

Az ügyet az izmiri regionális bíróságon tárgyalták, a bíró pedig a férfit minden vádpontban bűnösnek találta, és 30 év börtönbüntetésre ítélte, amely ellen azonban a közelmúltban fellebbezett, arra hivatkozva, hogy a mentális állapota nem tette alkalmassá a tárgyalásra.

A tárgyalás folytatásáig a vádlottnak továbbra is előzetes letartóztatásban kell maradnia.

A címlapfotón a baleset helyszíne Törökországban, Fethiyében (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még