logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarországon fogták el „a brazil Escobart”

| Szerző: hirado.hu
Magyarországon fogták el az egyik legismertebb brazil drogcsempészt – írta az AFP hírügynökség. A „brazil Pablo Escobar” néven ismert Sergio Roberto de Carvalho több mint egy évig bujkált Európában hamis személyazonossággal.

A brazil rendőrség közlése szerint Carvalhót az Interpol és a magyar rendőrség együttműködésével tartóztatták le még kedden. Megkerestük a rendőrséget a témában, mihelyst válaszolnak, közöljük.

A brazil szövetségi rendőrség „napjaink egyik legnagyobb nemzetközi kábítószer-kereskedőjeként” írta le a drogbárót, aki hosszú ideje hamis személyazonosság alatt élt Európában.

 

A brazil katonai rendőrség volt őrnagya mexikói útlevelet használt. Az általa vezetett bűnszervezet kokaint csempészett Európába és a bevételt tisztára mosta.

2020-ban Spanyolországban letartóztatták, de az óvadék kifizetése után szabadon távozhatott. Hogy ne kelljen megjelennie a bíróság előtt, hamis halotti bizonyítványt küldött a hatóságoknak, majd felszívódott.

A brazil rendőrség közleménye szerint több mint 100 millió dollárnyi vagyont foglaltak le a Carvalho által vezetett bűnszervezet tagjaitól.

Ajánljuk még