logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kérem, segítsen, ő nem az apukám! – emberrablást akadályozott meg a hős anya

| Szerző: hirado.hu
Hősként ünnepeltek egy anyát, aki nemrég két fiatal lány életét mentette meg a floridai Tampában. Előre megérezte a bajt, majd miután kiderült, hogy emberrablás van készülőben, azonnal értesítette a rendőrséget.

 

A 37 éves David Daniels követni kezdett két 12 éves kislányt a város egyik utcáján. A férfi szorosan mögéjük szegődött, majd közölte velük, hogy felügyeli a hazafelé vezető útjukat – számolt be róla a Metro.

Éppen egy templom mellett haladtak el, amikor egy arra járó nőnek szemet szúrtak. A két kislány arcán a félelem tükröződött, ő pedig azonnal megérezte, hogy valami nincs rendben.

„Láttam a gyerekeket a biciklin, teljesen sápadtak voltak. Az arcukra kiült a félelem, a mögöttük gyalogló férfi pedig egyáltalán nem tűnt szimpatikusnak, ezért leállítottam őket” – mondta a nő, aki nem kívánta megnevezni magát.

Daniels ekkor szorosan átkarolta a lányok nyakát, majd a következőt súgta a fülükbe: „Tegyetek úgy, mintha az apátok lennék. Eljátsszuk, hogy csak most költöztünk a városba. Semmi hirtelen mozdulat, hazafelé megyünk. Ha jól viselkedtek, nem esik bajotok.” 

A nő szóba elegyedett a férfival, aki belekezdett a kitalált történetbe a költözésről.

„Beszélgettünk, elmesélte, hogy csak pár hete laknak itt, majd amikor megkérdeztem, hogy honnan költöztek ide, nem igazán tudott válaszolni. Nem sokkal később aztán minden aggodalmam beigazolódott, ugyanis az egyik kislány odasúgta nekem,

hogy segítsek, mert ő nem az apukája”

– mesélte az anya, majd miután elköszönt, azonnal tárcsázta a 911-et és emberrablást jelentett be.

A Hillsborough megyei rendőrség azonnal kiküldött egy egységet a környékre, amely nem sokkal később el is fogta a férfit. Danielst gyermekrablás alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték. Jelenleg a Hillsborough megyei börtönben tartják fogva.

„Nem akarok hős lenni. Csak azt tettem, amit remélem, hogy bárki megtenne nemcsak a saját, de mások gyerekeiért is. Az anyukák hasonlítanak egymásra abban, hogy felismerik a jeleket, és tudják, mit kell tenni. Abban a pillanatban tudtam, hogy bajban vannak, örülök, hogy nem esett bajuk” – közölte mosolyogva a nő a helyi a Fox 13 csatornának.

Ajánljuk még