logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Energiaital okozhatta egy hatéves halálát – több gyermek is áldozatul esett a mellékhatásoknak

| Szerző: hirado.hu
Világszerte haltak már meg az energiaital okozta káros mellékhatások miatt. A túlzott fogyasztás a felnőttekre nézve is kockázatos, de a 18 év alattiakra nézve még veszélyesebb lehet. Az energiaital elfogyasztása után megemelkedik a pulzusszám és a vérnyomás, vízhajtó hatása miatt akár kiszáradást is okozhat. Az energiaital miatti rosszullétnél tapasztalható akár erős szívdobogás, szívritmuszavar is. Az elmúlt években több tragédiához is vezetett a koffeintartalmú ital fogyasztása.

A pulton találta az energiaitalt a hatéves és megitta

Meghalt egy hatéves kisfiú, miután megivott egy pohár energiaitalt áprilisban – írja a Mirror. Francisco Cervantes a nagymamájánál tartózkodott a mexikói Matamorosban, amikor meglátott a konyhaasztalon egy energiaitallal teli poharat. A szomjas gyerek gyorsan megitta az italt, nem sokkal később azonban rosszul lett, ezért a családja kórházba vitte.
Az orvosok mérgezést és szívinfarktust, utána pedig agyhalált állapítottak meg. A fiú hat napig kómában volt, végül lekapcsolták a létfenntartó gépekről.

Három testvér életét vesztette

Öt testvér közül hárman meghaltak, miután az apa állítólag energiaitalt adott nekik a dél-afrikai Heidelbergben május végén – írja a SABC News. Az apa mind az öt gyerekének energiaitalt adott reggel. A gyerekek közül négyen megitták az italt, miután megérkeztek az iskolába. Ketten gyomorfájdalmakra panaszkodtak és az iskolában életüket vesztették. A harmadik fiatalt kórházba szállították, de az ő életét sem tudták megmenteni. A negyedik testvért kritikus állapotban szállították kórházba, az öt testvér közül csak egyikük nem fogyasztotta el az energiaitalt.

Kapcsolódó tartalom

Többféle koffeines italt is fogyasztott a fiatal fiú

Néhány éve, 2017 áprilisában egy 16 éves dél-karolinai tinédzser összeesett és meghalt a középiskolában – számolt be a CNN. A szemtanúk szerint Davis Allen Cripe két órán belül három koffeintartalmú italt, egy kávét, egy üdítőt és egy energiaitalt is megivott.

A megyei halottkém megállapította, hogy a fiatal a koffein okozta szívizomzavarban halt meg, ami szívritmuszavart is okoz. A szakértő szerint a tini egészséges volt, nem volt semmilyen szívbetegsége vagy más problémája.

Kapcsolódó tartalom

Az energiaital mellé egyáltalán nem ivott vizet egy lány

2014 nyarán a 16 éves arizonai Lanna Hamman a barátaival nyaralt Mexikóban, amikor szívrohamot kapott és meghalt – írja a DailyMail. A barátai szerint amíg a parton voltak, a lány nem ivott vizet, viszont energiaitalokat igen. Később szólt az egyik barátja apjának, hogy rosszul van, nem sokkal később pedig összeesett.

Az anya szerint lánya aktív életet élt, szeretett kirándulni és az iskolai softballcsapat tagja volt.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még