logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csaknem százezer brit állampolgár kapott letelepedési engedélyt Franciaországban tavaly

Csaknem 100 ezer brit állampolgár kapott letelepedési engedélyt Franciaországban a Brexit miatt 2021-ben – derült ki a francia bevándorlási hatóságok hétfőn közzétett adataiból.

A 2021-es év migrációs adatait összegző statisztika szerint ez tizenkétszeres növekedésnek felel meg az előző évhez képest, mivel 2021 októberétől speciális tartózkodási engedélyt kell igényelniük az áttelepült briteknek. Az adatok nem véglegesek, mert vannak még elbírálás alatt álló kérelmek.

A jelentés adatai szerint a 2020-as pandémia negatív rekordját követően tavaly 28 százalékkal többen, 104 ezren kértek menedékjogot Franciaországban. Az augusztusi afganisztáni kivonulás miatt a legtöbben, 16 ezren Afganisztánból érkeztek, Elefántcsontpartról és Bangladesből több mint hatezren, Guineából pedig ötezren.

A La Manche csatornán keresztüli illegális átkelési kísérletek száma 2022 első félévében jelentősen emelkedett; 68 százalékkal többen próbáltak átjutni a tengeren Nagy-Britanniába az előző év hasonló időszakához képest.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még