logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Milliárdokat hajlandó fizetni valaki azért, hogy Warren Buffett-tel ebédelhessen

Valaki 12,3 millió dollárt (4,7 milliárd forintot) ajánlott fel pénteken egy online aukción azért, hogy Warren Buffett amerikai milliárdossal ebédelhessen.

A minden korábbi ajánlatot messze meghaladó összeget órákkal a magyar idő szerint szombat hajnalban záruló jótékonysági árverés vége előtt tette egy ismeretlen licitáló, így az ajánlat még akár növekedhet is. A korábbi rekord 4,57 millió dollár volt.

A világ legdrágább ebédjének árveréséből befolyó pénzt egy szegényeket, hajléktalanokat, drogfüggőket és más rászorulókat támogató kaliforniai alapítvány kapja. A szokatlanul magas ajánlat talán azzal magyarázható, hogy utoljára idén lehet licitálni az ebédre, amelyet az ismert filantróp üzletemberrel költhet el a nyertes.

A 91 éves Buffett, a Berkshire Hathaway cég ügyvezetője 2000 óta évente hirdette meg a jótékonysági akciót,

hogy a Glide Alapítványt támogassa. Az elmúlt két évben elmaradt az ebéd a koronavírus-járvány miatt. 2008 óta minden győztes licit meghaladta az egymillió dollárt.

A pandémia előtti utolsó, 2019-es aukción Justin Sun kriptovaluta-úttörő fizetett 4,57 millió dollárt azért, hogy együtt ebédelhessen a mágnással.

Az évek során Buffett 34,1 millió dollárnyi adományt gyűjtött a szervezetnek,

és ebben az idei felajánlás még nem szerepel. A Glide Alapítványra Buffett első felesége, Susie hívta fel a milliárdos figyelmét. Noha ő 2004-ben meghalt, a kapcsolat a szervezettel fennmaradt.

Az aukció június 12-én indult 25 ezer dollárról az eBay-en. A győztes hét másik embert vihet az ebédre, amelyet a New York-i Smith and Wollensky étteremben fogyasztanak el.

Ajánljuk még