logo

Műsorújság

Rendkívüli

Lángol egy kamion az autópályán – Fotók

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magasan az üzemanyagárak az Egyesült Királyságban – nő az üzemanyaglopások száma

| Szerző: hirado.hu
Rekordot döntött vasárnap a benzin ára az Egyesült Királyságban, 185 pennyt - 860 forintot - kérnek egy literért a kutakon. Az üzemanyaglopások száma is megnőtt az elszálló árakkal.

Az Egyesült Királyságban márciusban csökkentették az üzemanyagadót, azonban a gyorsan emelkedő árak miatt újabb csökkentésre lenne szükség. Az autós csoportok felszólították a kormányt, hogy tegyen többet az autósok megsegítésére. A miniszterek sürgős vizsgálatot rendeltek el annak megállapítására, hogy az üzemanyagadó csökkentését a kutak áthárítják e az autósokra.

„Az emelés sebessége és mértéke megdöbbentő: a benzin egy hét alatt 7 pennyvel a dízel pedig közel 6 pennyvel drágult” – mondta Simon Williams, a Royal Automobile Club szóvivője. Az elszabaduló árakkal nőtt a benzinkutakon üzemanyaglopások száma is a BBC szerint. A Forecourt Eye közlése szerint január óta 39%-kal nőtt a nemfizetések száma.

A jelenlegi árak mellett az Egyesült Királyságban egy átlagos méretű családi autó dízel üzemanyaggal való feltöltésének költsége 105,01 font – közel 49 ezer forint -, egy benzinüzemű hasonló járművet 101,77 font – 47 ezer forint.

Magyarországon a magyar forgalmi rendszámmal rendelkező autók továbbra is a kormány által novemberben meghatározott kedvezményes 480 forintos áron tankolhatnak a benzinár-stopnak köszönhetően, ezzel egy átlagos család 21 ezer forintot spórol meg havonta.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még