logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kitartó medve eredt a kiránduló család nyomába - VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Egy ötfős család kirándulni indult Kanadában, a túra során azonban melléjük szegődött egy fekete medve, és húsz percen át követte őket. Az incidens során senki sem sérült meg.

Egy fekete medve húsz percen át követett egy családot a kanadai Whistlerben – írja az Abc7.

A két szülő és három 6 év alatti gyermekük túrázni indultak a júniusi melegben, ám egyszer csak észrevették, hogy egy fekete medve követi őket.

„Nem ijedt meg tőlünk. Csak arra tudtam gondolni, hogy mi lesz, ha megtámad, hogyan fogom megvédeni a gyerekeimet?” – mondta Brighton Peachey. Az anya szerint az állat elállta a parkolóhoz vezető utat, ezért tovább kellett menniük.

„Idegőrlő volt az érzés, hogy egy medve követ minket, de nem volt más választásunk” – emlékezett vissza a nő. Hozzátette, hogy a gyerekeinek többször is mondta, hogy nagyon figyeljenek a mozdulataikra, és semmiképp se kezdjenek el szaladni, mert az megijeszti a medvét.

A család szerint a medve körülbelül 800 méter után elvonult, a „közös út” során pedig egyszer sem viselkedett agresszívan vagy harciasan.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy bárki, aki a vadonban medvével találkozik, kerülje a kiabálást, a futást és a szemkontaktust. Ehelyett maradjon nyugodt, lassan hátráljon, és próbáljon minél nagyobbnak látszódni.

Címlapfotó: Twitter.com

Ajánljuk még