logo

Műsorújság

Rendkívüli

Lángol egy kamion az autópályán – Fotók

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Baloldali gyűlölethullám Meloni ellen – nincs új a nap alatt

| Szerző: hirado.hu
Az Olasz Testvérek (FdI) vezetője úgy fogalmazott, ez a választási sikerek ára egy olyan országban, ahol egy olyan baloldal van, amelynek nincsenek érvei, és csak ilyen módszereket képes alkalmazni.

 

Június 12-én tartották Olaszországban a helyhatósági választások első fordulóját. Matteo Salvini, a Liga vezetője másnap úgy nyilatkozott, „a mérleg nyelve a jobbközép szövetség felé mutat, megszereztük a voksolásban érintett két legnagyobb várost, Palermót és Genovát”. Majdnem ezer önkormányzatban választottak új polgármestert és önkormányzati testületet, A szavazásra jogosult több mint kilencmillió olasz 54,7 százaléka járult az urnákhoz.

Az exit poll, vagyis a szavazás után kilépők megkérdezésén alapuló eredmények szerint a legtöbb mandátumot a Liga, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) és a jobbközép Hajrá, Olaszország! (FI) szövetség jelöltjei szerezték. A választásban érintett négy megyeszékhelyből háromban, Palermóban, Genovában és L’Aquilában biztosra vehető az ötven százalék felett teljesített jobbközép jelölt győzelme.

Rasszista és fasiszta – ezek a kártyák mindig előhúzhatók

Az Il Giornale olasz lap beszámolója szerint a legújabb támadást Oliviero Toscani olasz fotós indította Meloni ellen. Toscani neve az olasz Benetton márka ellentmondásos reklámkampányainak tervezéséről híresült el, 2018 óta a PD, a demokrata párt tagja. Most nyíltan lefasisztázta az Olasz Testvérek vezetőjét, úgy fogalmazva, „erőszakos dolgokat mondott. Rasszista? Persze, hogy fasiszta. Nem, nem fekete ingben jön, de mindent ahhoz a korhoz kell viszonyítani, amelyben élünk. Amit képvisel, az egy fasiszta mentalitás”. Az FdI jelöltje egyébként befutó Veronában, ez váltotta ki a fotós dührohamát.

Giorgia Meloninak a lap beszámolója szerint esze ágában sincs meghátrálni, a kérdésre, hogy a mostani „lincshangulat” a legutóbbi választási eredmények következménye-e, pozitívan válaszol: „ez a választási sikerek ára egy olyan országban, ahol van egy olyan baloldal, amelynek nincsenek érvei, csak ilyen módszereket képes alkalmazni. Talán túl sokáig hagytam ezt, most azonban úgy döntöttem,

nem fogadom el többé, hogy engem már azért is meglincselnének, ha felemelem a hangomat egy gyűlésen, miközben olyanokkal állok szemben, akik azt merik mondani, hogy gyilkos vagy bűnöző vagyok”.

A Fratelli d’Italia vezetője a Tg5-nek megismételte, hogy pert indít az őt ért támadások miatt. Mint fogalmazott, „nem elsősorban magam miatt teszem, hanem azért, hogy rávilágítsak arra,  Olaszországban nem lehetsz nem baloldali anélkül, hogy ne lincselnének meg minden áldott nap”.

Giorgia Meloni áprilisban, a 2023-as választásokra készülve Milánóban indította el pártja választási kampányát, ahol kiválónak nevezte az Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatait. A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke kijelentette: a magyar miniszterelnökkel változatlanul kiváló a kapcsolata. Mint fogalmazott, „annál is inkább, mivel olyan európai pártcsalád elnöke vagyok, melynek jelentős kelet-európai tagsága van”. Giorgia Meloni arra utalt ezzel, hogy 2020 szeptemberétől az Európai Konzervatívok és Reformisták Szövetsége (ECR) pártcsalád vezetője, melynek többek között a lengyel Jog és Igazságosság (PiS), valamint a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) is a tagja.

Ajánljuk még