logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel kétezer fiatal migráns rohamozta meg a Garda-tó egyik üdülőhelyét, turistákra támadtak, törtek-zúztak

| Szerző: hirado.hu
A példátlan eset Olaszországban, Peschiera del Garda üdülőhelyen történt, a brutális támadás heves vitákat váltott ki a migránsok integrációjáról.

 

Két hete mintegy 1500–2000 afrikai és maghrebi hátterű fiatal indult a Garda-tó melletti kisvárosba, előzőleg a közösségi médiában hirdették meg a támadást, Afrika Peschierában címmel, a cél pedig az volt, hogy „meghódítsák” az üdülőhelyet – számol be a példátlan eseményről a Focus német lap.

A fehér nőknek semmi keresnivalójuk Olaszországban?

A migránsok Európába szállítására szakosodott egyik hajó, az Ocean Viking a szicíliai Pozzallo kikötőjében 2021. augusztus 8-án (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta)

A migránstömeg turistákat zaklatott, autókat rongált meg, kirakatokat tört be, a rendőrség verekedéseket és késeléseket is regisztrált. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint 30 kamasz szexuálisan zaklatott hat 16 és 17 éves lányt a Peschierából Milánóba tartó vonaton.

A rendőrségi jelentések szerint a támadások előtt azt skandálták, hogy „a fehér nőknek semmi keresnivalójuk itt”. Időközben további tíz nő nyújtott be panaszt szexuális zaklatás miatt.

Matteo Salvini volt belügyminiszter, a jobboldali Liga vezetője a történtek után a fiatalkorúak büntetőjogának reformját szorgalmazta, hogy a fiatalok 15 éves kortól legyenek büntethetők.

Ajánljuk még