logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb medvetámadás: ezúttal egy fiatal nőre rontott rá a nagyvad Erdélyben

Kórházba kellett szállítani egy nőt, akire medve támadt rá Hunyad megye területén csütörtök délután. A közelmúltat tekintve az eset korántsem példanélküli: a védettnek számító medvepopuláció egyre több gondot okoz Erdélyben, ahol az elmúlt időszakban a lakott területeken is gyakran bukkantak fel medvék, és többször emberekre támadtak.

A 30 éves nőt a dél-erdélyi, Hunyad megyei Petrilla város területén érte a támadás – írja a Főtér.ro hírportál.  Az incidenst a 112-es segélyhívón jelentették be, a kiérkező csendőrök azonnal mentőt hívtak az áldozathoz, akit rövidesen kórházba szállítottak.

A katasztrófavédelem a további támadások megelőzése érdekében a Ro-Alert rendszeren keresztül SMS-ben is figyelmeztette a környékbeli lakosságot a medveveszélyre.

Mint ismert, a medvék vadászatának évekkel ezelőtti betiltása miatt a nagyvadak túlszaporodtak, és egyre gyakrabban bukkannak fel elsősorban Erdély hegyvidéki részének lakott területein, ahol  a háziállatokra rendszeresen, az utóbbi időszakban pedig már emberekre is több alkalommal támadtak.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még