logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lukasenka: Ukrajnában harcosokat képeznek ki fegyveres felkelés kirobbantására Fehéroroszországban

Ukrajnában külföldre szökött fehérorosz harcosokat képeznek ki fegyveres felkelés kirobbantására a saját hazájukban – jelentette ki pénteken Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök egy lakossági fórumon.

Szerveztek két légiót, felfegyverezték őket frontszolgálatra. Nem akartak a frontra menni. A százötvenből mindössze négyen mentek harcolni. (…) Jó volt nekik, amikor Kijev valamelyik éttermében gyülekeztek. Találkoztak, ettek-ittak. Az étteremben jól érezték magukat akkor. Aztán a frontra vagy állomáshelyükre küldték őket. De nem (akartak harcolni). Ukrajna erre azt mondta, hogy rendben, akkor felkészítünk titeket a jövendő fegyveres forradalomra Fehéroroszországban” – idézte Lukasenkát a BelTa fehérorosz hírügynökség.

Csak próbálják meg!” – hangoztatta a fehérorosz elnök a disszidensekre utalva, akiket – mint mondta – név szerint ismernek, és „csak idő kérdése, míg elfogják őket”.

Oroszország február végén átfogó hadműveletet indított Ukrajna ellen, részben szövetségese, Fehéroroszország területéről. Lukasenka többször tagadta, hogy a hadműveletben fehérorosz katonák vennének részt. A nemzetközi közösség számos büntetőintézkedést hozott Moszkva ellen, ezek egy része Fehéroroszországra is kiterjed.

Ajánljuk még