logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Legalizálták a marihuánát egy, a turisták által is kedvelt ázsiai országban

Ázsiában elsőként a magyar turisták egyik kedvelt telelőhelyén, Thaiföldön legalizálták a marihuánát orvosi célra. A jövőben sem a vadkender termesztése, sem birtoklása nem büntetendő, de élvezeti céllal rágyújtani továbbra sem megengededett – jelentették be Bangkokban csütörtökön.

Az állam egymillió vetőmagot is szétoszt az embereknek, de akik marihuánát szívni látogatnának az országba, azoknak csalódniuk kell, mert a hatóságok figyelmeztettek, hogy az élvezeti célú marihuánafogyasztást továbbra is 3 hónap elzárással és 25 ezer baht (mintegy 267 ezer forint) büntetéssel fenyegeti a törvény. Nem legálisak azok a marihuánakivonatok sem, melyekben a tetra-hidro-kannabinol (THC), a kábítószer fő hatóanyaga koncentrációja meghaladja a 0,2 százalékot. Ez nagyjából az ipari célra termesztett kender THC-tartalmának felel meg.

Thaiföld klímája ideális a kannabisztermesztéshez, és az országban jelenleg is virágzik az egészségügyi turizmus. Ezt szeretné a thaiföldi kormány az orvosi célú marihuánával tovább erősíteni.

„Tudnunk kell megfelelően használni a kannabiszt. A megfelelő tudatossággal a kannabisz valódi aranybánya, érték, amelyet támogatni kell”

– fogalmazott Anutin Csarnvirakul közegészségügyi miniszter a legalizációval kapcsolatos sajtótájékoztatón. A miniszter elmondta, hogy ha valaki visszaél a törvénnyel, azt meg fogják büntetni.

Ajánljuk még