logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Angela Merkelt is kritizálják az ukránok

| Szerző: hirado.hu
Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint a volt német kancellár politikájának köszönhető Európa függősége az orosz olajtól és gáztól.

Fél év szünet után Angela Merkel először szerepelt a nagy nyilvánosság előtt, az interjút Alexander Osang regényíró, riporter készítette, aki szintén Németország keleti feléből származik. A beszélgetésre a Berliner Ensemble-ban, Brecht híres színházában került sor.

Angela Merkel akkor Vlagyimir Putyinnak kapcsolatban úgy fogalmazott, ha a NATO akkor hajlandó lett volna befogadni egy demokratikus szempontból konszolidáltnak nem nevezhető, ahogy fogalmazott, „oligarchák szorításában lévő Ukrajnát”, Vlagyimir Putyin orosz elnök valószínűleg már akkor masszív nyomás alá helyezte volna, esetleg megszállta volna. Reitz hozzáteszi, hogy „Merkel nem ezt mondja szó szerint, de szavait másképp nem lehet érteni”.

Merkel ugyanakkor azt is kifejtette, hogy  Vlagyimir Putyint a nyugati demokratikus modell elleni gyűlölet vezérli. Az orosz elnök felfogásából szerinte az következik, hogy nem tűrheti el, hogy Ukrajna szabad, demokratikus, és a saját útját járó ország legyen.

Az UNN ukrán nemzeti hírügynökség közlése szerint Podoljak tweetjében azt írta, „ha Merkel mindig tudta, hogy Oroszország háborút tervez, és Putyin célja az Európai Unió elpusztítása, akkor miért volt szükség az Északi Áramlat 2 megépítésére?”.

 

Ajánljuk még