logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A tagállami vétójog eltörlését követelte Cseh Katalin az Európai Parlamentben

| Szerző: hirado.hu
A Momentum alelnöke, EP-képviselője úgy fogalmazott, itt vagyunk egy szomszédos országban zajló háború közepén, és Európa még mindig küzd a helyes külpolitikai álláspont kialakításával. Cseh Katalin szerint a leggyorsabb megoldás az egyhangúsági szabály eltörlése a Tanácsban. „Itt az ideje, hogy komolyan foglalkozzunk az egyhangúság megszüntetésével” – nyomatékosította álláspontját a Momentum képviselője.

A Facebookon közzétett videójában Cseh Katalin arról beszélt az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén, hogy a gyorsabb és határozottabb döntéshozatal érdekében az Európai Tanácsban el kell törölni az egyhangúsággal történő döntéshozatal szabályát.

Facebook bejegyzésében hozzátette: „nem szabad hagynunk, hogy egyetlen tagállam vétója túszul ejtsen egy teljes közösséget, hogy ezzel akadályozva legyen a gyors és határozott, egységes uniós fellépés”.

Cseh Katalin még márciusban sürgette, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába, a magyar kormány határozott, békepárti álláspontja ellenére.

Politikai aktivitása mellett cégügyekben is aktív. Még márciusban történt újabb feljelentés a Cseh Katalinék családi vállalkozásához is köthető cégháló kétes ügyei miatt.

Ajánljuk még