logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A legbalosabb amerikai nagyváros elkergeti Soros misszionáriusait

| Szerző: hirado.hu
Kongathatják a vészharangot a baloldal hatalomgyakorlói az Egyesült Államokban: a San Franciscó-i választópolgárok kedden ugyanis meggyőző arányban tették le voksukat a Soros György által hivatalba segített szélsőséges kerületi főügyész eltávolítása mellett. A legliberálisabb amerikai nagyvárosban tartott szavazás eredménye előrevetíti, hogy nem csupán a félidős kongresszusi választásokon, hanem a demokrata párti befolyás alá eső körzetek városirányításában is markáns jobboldali fordulat várható.  

 

Nem sok jót ígérnek a négyéves amerikai elnöki ciklus félidejében a Joe Biden eddigi hivatali tevékenységét értékelő kongresszusi választások a baloldal hatalomgyakorlói számára. A nagypolitika mellett ugyanakkor kongathatja már a vészharangot az amerikai városok radikális baloldali, illetve liberális vezetése, köztük Soros György országszerte hatalmas kampányösszegekkel hivatalba juttatott ügyészbandériuma is: markáns jobboldali fordulatot ígér ugyanis, hogy a legliberálisabb amerikai nagyváros, San Francisco választópolgárai kedden több mint 60 százalékos arányban leszavazták pozíciójából a kerületi főügyészt. Mindez azért is figyelemre méltó, mivel a kaliforniai metropolisz szavazópolgárainak több mint 85 százaléka Joe Bidenre szavazott a 2020-as választásokon – írja a Breitbart.

Az amerikai jobboldali portál beszámolója szerint Chesa Boudin a nagyváros legtöbb szavazókörében vesztésre állt, kivéve a hippik, illetve a „virággyerekek” mozgalmának bölcsőjeként elhíresült Haight-Ashbury negyedet, ahol többen szavaztak a hivatalban tartása mellett.

A lap emlékezetet: Chesa Boudin korábban Hugo Chávez venezuelai baloldali diktátor tolmácsa is volt, kerületi főügyészként pedig a „büntetőjogi reform” elfogadtatása, azaz a város börtönlakói nagyjából felének a kiengedése fűződik a nevéhez. Eredményei közé tartozik még elődje, George Gascón jelenlegi Los Angeles-i kerületi főügyész jogi leleményeinek felkarolása, illetve a drogfogyasztás, a prostitúció, a nyilvános vizelés és a sátorban lakhatás legalizálása, amivel Boudin a hajléktalanválság és káosz mocsarába taszította a várost – fűzi hozzá a Breitbart, felidézve, hogy a kerületi ügyész a városi rendőrséggel is összeütközésbe került, miután állítólagos brutalitásuk miatt a rendőrök felelősségre vonása mellett kardoskodott.

„Míg a zsarukkal keménykedett, a bolti tolvajokkal szemben engedékenynek mutatkozott. Ez novemberben fosztogatásokhoz vezetett, arra késztetve a kiskereskedelmi láncokat, hogy elhagyják a várost” – írta a lap.

A 2019-ben megválasztott Boudinról közismert az is, hogy David Gilbert és Kathy Boudin, a Weather Underground nevű militáns kommunista szervezet 1981-ben gyilkosságért és rablásáért elítélt aktivistáinak a fia. Csupán 14 hónapos volt, amikor anyja a négy ember halálával végződött pénzszállítórablás idejére bébiszitternél hagyta. A fiút örökbe fogadták, később elvégezte a jogot, és gyorsan haladt felfelé a ranglétrán.

A Breitbart szerint Boudin bukása „a legbalosabb amerikai városban” hasonló sorsot vetít előre a baloldali ügyészek számára, akik közül többtucatnyian a baloldali milliárdos tőzsdespekuláns, Soros György dollármilliós kampánytámogatásával kerültek vezető pozíciókba szerte az országban.

Miként arról korábban beszámoltunk, Tom Cotton republikánus szenátor tavaly decemberi hivatalos statisztikai adatokkal alátámasztott kommentárjában írt arról, hogy „szörnyű árat fizettek az őrült politikáért” azok az amerikai városok, amelyeknek ügyészségi bázisain teret nyertek a Soros György-féle hálózathoz kötődő progresszív-radikális baloldaliak. Ezekben a demokrata párti befolyás alá eső körzetekben soha nem tapasztalt mértékben emelkedett a gyilkosságok, az erőszakos bűncselekmények és a drogtúladagolás miatt bekövetkezett halálesetek száma.

Kapcsolódó tartalom

A baloldal jogi »gyújtogatói« rendszerszinten bélyegzik rasszistának az amerikai jogállamot, visszaélnek jogkörükkel és az ügyészi titoktartással, aminek eredményeként a bűnözés az egekbe szökött gyakorlatilag minden hatáskörükbe tartozó körzetben” – hangsúlyozta a szenátor.

Ajánljuk még