logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Nem hisznek benne, csak az angolokat majmolják” – kiakadtak a kommentelők a német csapat térdelése miatt

| Szerző: hirado.hu
A német válogatott játékosa, Ilkay Gündogan hétfőn megerősítette, hogy a német labdarúgó-válogatott minden játékosa az angolok iránti szolidaritásból térdre ereszkedik a szigetországiak elleni kedd esti Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Miután az angol sajtóban megjelentek a bejelentésről szóló cikkek, az angol futballszurkolók azonnal megtöltötték a kommentszekciókat a bejegyzéseikkel, amelyekben a nemtetszésüket fejezték ki a gesztussal kapcsolatban.

 

Nos, holnap az angolokkal együtt le fogunk térdelni, mert támogatni akarjuk ezt a kezdeményezést. Ezt tettük tavaly az Európa-bajnokságon, és természetesen holnap is meg fogjuk tenni. Hozzászoktam már ehhez az angol bajnokságban, ahol szinte minden meccs előtt ezt csináljuk, szóval nem újdonság számomra” – idézte Gündogant a Daily Mail és az Express.

Kapcsolódó tartalom

A két lap kommentszekciójában azonban sokan már nem vélekedtek éppenséggel támogatóan a döntést illetően.

Nem azért fújolják egyik-másik válogatottat, mert térdre ereszkedik, hanem azért,

mert ugyanígy bánik azokkal, akik ezt nem teszik meg

– írta az egyik hozzászóló.

Egy másik kommentelő úgy vélte, hogy mindkét nemzeti csapat csupán olcsó színjátékot űz, valójában sokkal drasztikusabb lépést kellene tennie a diszkrimináció és a rasszizmus eltörlése érdekében, például bojkottálni a novemberben kezdődő katari világbajnokságot, amelynek rendezése körül máig nem csillapodtak a kedélyek a korrupció erős gyanúja miatt.

A baloldal már minden lehetséges módon kiforgatta a rasszizmus fogalmát.

Le kéne szállni a földre, és a játékra koncentrálni.

Ha továbbra is ezt az utat járják az angolok és a németek is, előbb-utóbb teljesen elveszítik a népszerűségüket. Ezek a gesztusok csak még nagyobb megosztottságot okoznak, hagyják abba, most” – fűzte hozzá egy angol olvasó.

Volt, aki azért háborodott fel, mert azt érzi, hogy a német válogatott csupán mártírként van jelen a támogató szerepében: „Nyilvánvaló, hogy nem azért csinálják, mert hisznek benne, csupán az angolokat majmolják. Ez az egész csak egyre szörnyűbb lesz”.

Fájó látni, hogy nem veszik észre, ami a legfontosabb számunkra, hogy a játékukra vagyunk kíváncsiak, ők viszont inkább rendre kínos helyzetbe hozzák magukat. Csak gratulálni tudok hozzá” – jegyezte meg elkeseredetten egy szurkoló.

További cikkeink a témában:

„Szoboszlai elkábította az angol csapatot” – brit sajtó a magyar győzelemről

„Woke-nak lenni fontosabb, mint győzni” – Az angol futballszurkolók is kiakadtak a magyar gyerekek elleni rasszista vádakon

A németek is letérdelnek az angolokkal, ismét nekiment a brit sajtó a magyar gyerekeknek

Címlapfotó: Stefan Matzke/Getty Images

Ajánljuk még