logo

Műsorújság

Rendkívüli

Megtalálták a Balatonban eltűnt fiúk holttestét

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erőszakhullám söpör végig az Egyesült Államokon

| Szerző: hirado.hu
A sajtóban megjelent hírek alapján fegyveres erőszakhullám söpör végig az Egyesült Államokon. Az elmúlt két–három napban legalább tíz helyen volt lövöldözés, több fegyveres támadót még keresnek a rendőrök. Nehezíti azonban a dolgukat, hogy többfelé hiány van rendőrből, miközben rekordokat dönt az erőszakos bűncselekmények száma. Az elmúlt hetekben megint fellángolt a vita, hogy kell-e szigorítani a fegyvertartás szabályait. Az egyik tábor szerint kell, a másik oldal azt mondja, hogy ki kell szűrni az őrült és gonosz embereket, és csak tőlük kell elvenni a fegyvert – hangzott el az M1 Híradójában.

Vasárnap a kora hajnali órákban riasztották a rendőrséget a Tennessee államban lévő Chattanooga egyik szórakozóhelyéhez. A klubnál pánik tört ki, mindenki menekült, amerre csak tudott. Két ember a helyszínen meghalt, egy harmadik áldozatot pedig elütöttek, amikor el akart futni a helyszínről. A merénylők 14 embert eltaláltak, közülük többen válságos állapotban vannak.

Úgy tudjuk, több lövöldöző volt, de azt nem, hogy hányan. Tart a nyomozás, átnézünk minden felvételt, amit a biztonsági kamerák rögzítettek, és átvizsgálunk minden nyomot a helyszínen” – közölte Celeste Murphy, Chattanooga rendőrfőnöke.

Az elmúlt napokban, sőt hetekben valóságos erőszakhullám söpört végig az Egyesült Államokon.

Csütörtökön az iowai Amesben egy ámokfutó két egyetemista lányt ölt meg egy templom előtt, majd magával is végzett.

A legnagyobb felháborodást azonban egy csaknem két héttel ezelőtti támadás váltotta ki.

„Annyi szélsőséges, rasszista nézeteket valló vagy mentális betegségekkel küzdő ember sehol a világon nem tud annyira könnyedén fegyverhez jutni, mint itt az államokban. Ezért történhetett meg, hogy egy 18 éves fiatal férfi hozzájutott egy gépkarabélyhoz, majd megölt 19 gyereket és két tanárt a texasi általános iskolában” – mondta elemzésében Lukóczki Gábor, az M1 Los Angeles-i tudósítója.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: EPA/TANNEN MAURY

Ajánljuk még