logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint ötszáz migráns érkezett Lampedusára

Ötszázhatvanhat migráns érkezett a dél-olaszországi Lampedusa szigetére az utóbbi 24 órában – közölték hétfőn az olasz hatóságok.

A tájékoztatás szerint csak hétfőre virradóra kilenc bárka, fedélzetükön 281 illegális bevándorló érkezett a sziget partjaira. Annak dacára, hogy a helyi menekültügyi központ mindössze 350 férőhelyes, már 880 menedékkérőt szállásoltak el benne.

A legtöbb migráns Tunéziából, Pakisztánból, Szíriából és Szudánból érkezett. Idén eddig több mint húszezer illegális bevándorló érte el Olaszország partjait – ismertette az olasz belügyminisztérium.

Összehasonlításul: a tavalyi év azonos időszakában számuk 14 962 volt.

Időközben a Sea-Watch ngo Sea-Watch 3 nevű hajója további ötven migránst vett fel a Földközi-tengeren, így a fedélzetén lévő menedékkérők száma 360-ra emelkedett. A hajót üzemeltető német ngo szerint az embereket Lampedusától délre vették fel, nagyjából harmaduk felnőtt kísérő nélküli fiatalkorú. A hajó még nem kapott kikötési engedélyt.

Az újabb menekülthullám mindeközben feszültségeket kelt Rómában. Matteo Salvini, a kormánypártok közé tartozó Északi Liga vezetője ismételten azzal vádolta Luciana Lamorgese belügyminisztert, hogy nem tesz semmit a migránsáradat feltartóztatására.

A belügyi tárcánál, úgy tűnik, senki sem érdekelt a határok ellenőrzésében és migránsérkezések megakadályozásában” – hangoztatta Salvini egyik hétfői televíziós interjújában.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még