logo

Műsorújság

Rendkívüli

Most Tennessee-ben volt lövöldözés: legalább hárman meghaltak, többeket elütöttek

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Most Tennessee-ben volt lövöldözés: legalább hárman meghaltak, többeket elütöttek

Lövöldözés tört ki vasárnap Tennessee-ben lévő Chattanoogában, egy szórakozóhely közelében: az incidensben hárman meghaltak és tizennégyen megsebesültek – közölte a rendőrség.

Tizennégy embert találat ért, hármat pedig elütöttek menekülés közben – mondta el újságíróknak Celeste Murphy chattanoogai rendőrfőnök. Két ember a lőtt sebeibe halt bele, egy pedig azt követően, hogy elütötték. Az áldozatok közül tizenhat nagykorú, egy pedig kiskorú volt. Sok sebesült állapota válságos – tette hozzá Murphy.

A rendőrfőnök szerint több fegyveres követte el a támadást. Arra kérte a helyieket, hogy aki bármit tud a lövöldözésről, jelentkezzen a rendőrségen. A hatóságok úgy vélik, hogy elszigetelt incidensről van szó, és a lakosságot nem fenyegeti veszély. Az ügyben nyomozást indítottak.

Tim Kelly, Chattanooga polgármestere felszólította a szövetségi Kongresszust, hogy „hozzon józan szabályokat a fegyveres erőszak megfékezésére”. Kelly jelezte: szeret vadászni, és neki is van puskája.

Aláhúzta: „nem arról van szó, hogy el kell venni a fegyvert a felelős fegyvertartóktól, de igenis, szükség van a kötelező háttér-ellenőrzésre”. A polgármester rámutatott: a városvezetés a következő hetekben újabb lépéseket tesz az erőszak visszaszorítására helyi szinten.

Kapcsolódó tartalom

Az előző héten hat fiatalkorú sebesült meg egy lövöldözés során Chattanooga belvárosában. Szombat éjjel a pennsylvaniai Philadelphia belvárosában tört ki lövöldözés, három halálos áldozatot és legalább tizenegy sebesültet követelve.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még