logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felfüggesztették az ORF online igazgatóját, aki ízléstelen posztot írt Orbán Viktorról

| Szerző: hirado.hu
Utolsó figyelmeztetést kapott és szabadságra küldték Karl Pachnert, az osztrák ORF közszolgálati rádió és televízió online tartalomigazgatóját, aki szerdán ízléstelen módon támadta Orbán Viktort a közösségi oldalán. Az osztrák Kronen Zeitung arról számolt be pénteken, hogy Pachner kényszerpihenője után már nem tér vissza posztjára.

A Kronen Zeitung online kiadása azt írta, hogy az ORF osztrák közszolgálati rádió és televízió online tartalmakért felelős igazgatóját „saját kérésére további intézkedésig felfüggesztették.”

Roland Weissmann, az ORF vezérigazgatója pedig „a leghatározottabb és végső figyelmeztetést” adta a divízióigazgatónak.

Az ORF főigazgatója péntek délután közleményben fejezte ki sajnálkozását az eset miatt, és az ORF nevében ismét határozottan elhatárolódott Pachner „magánjellegű bejegyzésétől”.

Kapcsolódó tartalom

Weissmann ismét hangsúlyozta, hogy a bejegyzés „egy alkalmazott magánjellegű véleménynyilvánítása volt a saját Facebook-oldalán”, ami természetesen „nem tükrözi az ORF szerkesztőségi álláspontját”.

Mint arról a hirado.hu is beszámolt, Karl Pachner szerda este megjelent (majd később törölt) Facebook-bejegyzésében azt írta: „Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és le is mondhatna”. Hozzátette, hogy szerinte Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, és hogy a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül.

Ajánljuk még