logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy draq queen érzékenyíti a gyerekeket a Disney-nél

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai Disney médiaóriás már eddig sem csinált titkot abból, hogy még több LMBTQ tartalmat szeretne készíteni a jövőben.

A Twitterre felkerült egy rövid videó, amelyben a streaming üzletáguk (Disney+) egy drag queen különkiadást népszerűsített. A felvételen egy Nina West művésznéven futó, női ruhában pózoló középkorú férfi igyekszik az óvodáskorúak figyelmét felhívni egy a transzszexuálisok jogaiért kiálló szervezet támogatására. A GLSEN egy bostoni székhelyű oktatási szervezet, amely az LMBTQ diákok elfogadottságért küzd az iskolákban.

A hirado.hu már korábban is többször írt arról a jelenségről, hogy a Disney már évek óta igyekszik érzékenyíteni a legkisebbeket a különböző LMBTQ-életmódokra. Nemrég jelentetté be, hogy a jövőben a filmjei szereplőinek 50 százaléka LMBTQ+ vagy más kisebbség tagja lesz.

Karey Burke, a Disney szórakoztató tartalmáért felelős igazgatója egy vállalati értekezletről kiszivárgott felvételen nyíltan elismerte, hogy még több LMBTQ-tartalmat vezetnek be a közeljövőben a gyermekek számára. Ahogy fogalmazott erre azért van szükség, mert erre sokkal fogékonyabb a Z generáció, vagyis a most nagyjából 12-27 éves korosztály. De úgy tűnik, hogy nem csak a Z-sekre lőnek, hanem már az alfa generációra, vagyis a 2010 után születettekre.

Kapcsolódó tartalom

A médiacég a szülők ellenkezése ellenére dobott piacra LMBTQ témájú játékkollekcióját, de szivárványos mintában pompázó plüssjáték és ruhakollekcióval is előrukkoltak már. Ezeken a Marvel, a Star Wars és a Pixar logója szerepel.

 

Ajánljuk még