logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Nem akarták, hogy az emberek ezt hallják! Hihetetlen!” – a Guardian olvasói is Orbán Viktor mellé álltak

Az uniós megállapodást követően interjút készített a The Guardian brit liberális lap a magyar miniszterelnökkel, a videót pedig a Youtube-csatornájukra is feltöltötték. Több sem kellett, az olvasók szinte mindegyike Orbán Viktort kezdte el dicsérni, amiért a magyar érdekeket tartotta szem előtt.

Megszületett az uniós megállapodás május 30-án: Magyarország mentesül az olajembargó alól. A The Guardian stábja interjút készített Brüsszelben még a megállapodás előtt Orbán Viktorral. A magyar miniszterelnök röviden válaszolgatott a sajtó kérdéseire, és többek között kifejtette, hogy az Európai Bizottság felelőtlen magatartása sodorta nehéz helyzetbe az EU-t az orosz energia ügyében – írták a Mandiner cikkében.

A kormányfő kiemelte, hogy előbb megoldásokra van szükség, és csak utána szankciókra, tehát előbb Magyarország energiaellátását kell megoldani, és csak utána hajlandók támogatni az orosz energia embargóját.

Kapcsolódó tartalom

A videót feltöltötte a brit liberális lap a YouTube-ra is, ahol az olvasók szinte mindegyike a Orbán Viktort kezdte el dicsérni, amiért a magyar érdekeket tartotta szem előtt.

Az egyik hozzászóló például azt írta:

„Milyen ügyes politikus! Kár, hogy nem ő az USA elnöke! Mindannyiunk hasznára válna!”

„Imádom ezt a fazont, nem fél szembemenni az EU-val, mert a saját országára gondol” – jegyezte meg egy másik.

Egy hozzászóló kiemelte, hogy „ez az interjú nem kapott elég figyelmet a mainstream médiában! Nem akarták, hogy az emberek ezt hallják! Hihetetlen!!”

További szemezgetés a hozzászólások közül:

„Megnéztem Szijjártó Péter és persze Orbán Viktor interjúit is. Világosan értem, mit válaszolnak a kérdésekre! Aztán elgondolkodtam, hogy miért is, a válasz az, hogy fekete-fehéren kimondják a dolgokat, érthetően. Az egyszerű ember nyelvén beszélnek. A saját hazám vezetőinek nem értem a válaszait, amikor interjút adnak.”

„Végre egy vezető, aki az országának érdekeit az USA külpolitikai céljai elé helyezi.”

„Ez az ember csak a saját népének az érdekeit figyeli, és kerüli a felesleges szenvedést.”

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Ajánljuk még