logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bidenék szándékosan emelik egekbe az üzemanyagárakat a republikánusok szerint

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai elnök egy szép új világba vezető „csodálatos átmenetnek” nevezte az Egyesült Államokban napról napra rekordokat döntögető üzemanyagárak folyamatos emelkedését. Republikánus képviselők szerint az amerikai családokat érzékenyen érintő árrobbanásokat a Biden-kormányzat tudatos erőfeszítései hívták életre annak érdekében, hogy az Egyesült Államokat végleg megszabadítsák a fosszilis tüzelőanyagoktól.

Lindsey Graham republikánus szenátor állítása szerint Joe Biden szándékosan emeli az üzemanyagárakat az Egyesült Államokban. A politikust pénteken, a Fox csatorna Wall Street with Maria Bartiromo című műsorában kérdezték az amerikai elnöknek a napokban tett egyik vitatott kijelentéséről, amely szerint az üzemanyagár-növekedés „egy csodálatos átmenet” része.

„Ha Isten is úgy akarja, és ennek vége lesz, erősebbek leszünk, a világ is erősebb lesz, és kevésbé függünk majd a fosszilis tüzelőanyagoktól”idézi az amerikai ajtó az elnök május 23-án japán tárgyalópartnere, Fumio Kisida miniszterelnök társaságában.  A találkozó idején a benzin gallonját már 4,6 dolláros rekordáron értékesítették országszerte, néhány államban ráadásul több mint hat dollárba került.

Graham szerint az elnök szavait úgy kell értelmezniük az amerikaiaknak, hogy az üzemanyagár-emelést és az említett „átmeneti időszakot” politikai szándék, a Biden-kormányzat tudatos erőfeszítései hívták életre annak érdekében, hogy az Egyesült Államokat megszabadítsák a fosszilis tüzelőanyagoktól.

Mint mondta, az amerikai olaj- és gázkitermelés felelőtlen leállításával Bidenék azonban még inkább függővé teszik az országot „nemkívánatos” külföldi szereplők energiahordozóitól és tönkreteszik az amerikai gazdaságot.

Az elnök kijelentéseit a republikánusok széles körben elítélték. Ronna McDaniel, a Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke szintén a Biden-kormányzatot okolta az üzemanyagárak folyamatos emelkedése miatt.

„Újabb nap, újabb rekordmagas üzemanyagár Biden Amerikájában. Joe Biden nem törődik a történelmi inflációval és az egekbe szökő benzinárakkal, amelyekkel a családok nap mint nap szembesülnek az ő bukott programjának eredményeként. Biden és a demokraták számára a fájdalom a lényeg, az amerikaiak pedig addig fognak szenvedni, amíg ő hatalmon van” – fogalmazott McDaniel.

Andy Biggs republikánus képviselő ugyanakkor azzal vádolta Bident, hogy „semmiféle kapcsolata nincs a hétköznapi amerikaiakkal”.

Ajánljuk még