logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Biden elnöksége alatt eddig több mint egymillió illegális bevándorló érkezett az Egyesült Államokba

Az amerikai Népszámlálásai Iroda áprilisi népességfelmérése szerint Joe Biden amerikai elnök hivatali idejének kezdete óta eddig mintegy kétmillióval nőtt meg a külföldi születésű lakosok lélekszáma az Egyesült Államokban, ebből 1,35 millióra becsülik az illegális bevándorlók számát - jelentette a The Washington Times című konzervatív lap.

A Népszámlálási Iroda havonta készít felméréseket: az áprilisi adatok szerint összesen 47 millió olyan amerikai él az Egyesült Államokban, aki nem születésétól fogva amerikai állampolgár; ez a legmagasabb szám, amelyet kormányzati felmérés vagy népszámlálás során valaha feljegyeztek az ország közel 250 éves történelme során.

A 2021 januárja és 2022 áprilisa között történt népességmozgás azt jelzi, hogy Biden 16 hónapos elnöksége alatt átlagosan havi 132 ezer külföldi érkezett Amerikába, közel kétharmaduk pedig illegálisan lépte át a határt.

A külföldön születettek száma Barack Obama volt amerikai elnök első ciklusa idején (2008-2012) havi 59 ezerrel, második ciklusában pedig 76 ezerrel növekedett. Az őt követő elnök, Donald Trump koronavírus-járvány előtti hivatali idejében (2016-2019) havonta 42 ezer új külföldi érkezett Amerikába.

Ezek ugyan több év átlagai, ha azonban továbbra is ilyen ütemben nő a külföldről érkező, törvényes és illegális határátlépők száma, mint ahogyan azt az amerikai Népszámlálási Iroda áprilisi felmérése kimutatta, akkor az Egyesült Államok lakosságának kis híján 15 százalékát külföldi születésűek tehetik ki 2023 szeptemberére.

Legnagyobb mértékben az Amerika nyugati partján fekvő Kalifornia állam érintett az újonnan érkező külföldi népességet illetően, ott ugyanis az elmúlt szűk másfél évben több, mint félmillió ember telepedett le. Kalifornia után Florida (390 ezer) és Pennsylvania (375 ezer) tagállamokban mérték a legmagasabb számokat.

Ajánljuk még