logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem fogynak a könnyek: családjaik emlékeznek a texasi mészárlás áldozataira

| Szerző: hirado.hu
Az egész világot mélyen megrázta a múlt kedden a texasi Uvalde város általános iskolájában történt mészárlás, amely 21 ártatlan emberéletet követelt. A gyászolók fájdalma leírhatatlan, a családok a közösségi oldalakon is megemlékeztek az elhunyt gyermekekről. A hirado.hu most egy összeállítással emlékezik a halálos áldozatokról. Nehéz könnyek nélkül végigolvasni.

 

Uziyah Garcia

Uziyah, a lövöldözés legfiatalabb áldozata nyolcéves volt, a kisfiúról a nagyapja emlékezett meg a helyi sajtónak:

„A legkedvesebb fiú volt, akit ismertem. Ezt nem csak azért mondom, mert az unokámról van szó. Rengeteget fociztunk, imádta a játékot, és a tehetsége is megvolt hozzá. Szoros kötelék volt köztünk, nem tudom felfogni, hogy nem jön hozzám többé” – mondta sírva.

Eliahna „Ellie” Garcia

„A mi kilencéves Ellie-nk volt a legboldogabb a világon. Anya és apa szeret téged, soha ne felejtsd ezt el, és kérlek, mindig maradj velünk odabenn a szívünkben” – írta a kislány édesapja a Facebook-oldalán.

„A szívem darabokra tört. Szeretlek kislányom, örökké rád fogok gondolni” – tette hozzá az édesanyja.

Jackie Cazares és Annabell Rodriguez unokatestvérek voltak

Nagynénjük a tízéves Jackie-ről és Annabellről azt mondta, a szíve teljesen összetört a gyermekek halálhíre hallatán.

„A két gyönyörű unokahúgomat, Jackie-t és Annabellt túl korán vették el tőlünk. Felfoghatatlan, ami történt, nehéz bármit is mondani” – mondta a nő.

Alithia Ramirez

A tízéves Alithia családja a támadás után a közösségi oldalakon kért segítséget a kislány megtalálásához. Remélték, hogy csupán megsebesült, ezért felkeresték a környék összes kórházát, de Alithia nem volt a betegek között. Később kiderült, hogy a gyerek az iskolai támadásban életét vesztette.

„Fáj a szívem. Repülj magasra, kicsim! Nyugodj békében, Alithia, ok nélkül vették el az életedet” – írta a kislány Facebookon megosztott fényképéhez az édesapa, aki Go Fund Me honlapon keresztül adománygyűjtést szervezett a temetés költségeinek fedezésére.

Xavier Lopez

„Tudjuk, hogy Xavier most már Benny nagypapájával van odafenn. A szívünk megszakad” – áll a tízéves kisfiú családjának a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Amerie Jo Garza

A tízéves kislány nagymamája szerint Amerie-t az elsők között lőtte le a támadó akkor, amikor megpróbálta tárcsázni a 911-et.

„Egyszerűen elvehette vagy eltörhette volna a telefonját, de nem, ő lelőtte az unokámat. Amerie egy hős volt, megpróbált segítséget kérni, hogy megmentse a barátait” – mondta a nagymama.

A kislány mindössze két héttel a lövöldözés előtt ünnepelte tizedik születésnapját. Szerettei szerint mindig segítőkész volt és mindennél jobban szerette hároméves öccsét, akit mindig megpuszilt, mielőtt iskolába indult.

Tess Marie Mata

„Drága angyalom, annyira szeretünk! Az én szememben nem áldozat vagy, hanem túlélő. Mindig és örökké szeretlek, húgocskám! Szállj magasabbra, mint amiről valaha is álmodoztál” – írta a tízéves kislányról nővére a Twitteren.

Alexandria „Lexi” Rubio

A tízéves Alexandria pár órával a lövöldözés előtt az iskolában oklevelet kapott kiváló tanulmányaiért.

Édesanyja a Facebookon azt írta: „Alexandriát elismerték, kitüntetésben részesült. Mielőtt ez a borzalmas dolog megtörtént, azt mondtuk neki, hogy szeretjük és iskola után érte megyünk. Nem gondoltuk, hogy akkor beszélünk utoljára a kislányunkkal.”

Maite Rodriguez

A tízéves Maite halálát édesanyjának unokatestvére jelentette be, majd adománygyűjtést is elindított a Go Fund Me oldalon a temetés költségeinek fedezésére, amelyhez azt írta: „Az unkatestvérem nevében írok most, aki elvesztette kislányát az értelmetlen lövöldözésben.”

Nevaeh Bravo

A tízéves kislánytól az unokatestvére egy Facebookon közzétett bejegyzésben búcsúzott: „Megtalálták a mi Nevaeh-ünket. Már fent repül az angyalokkal. Nagyon szeretünk Nevaeh hercegnő.”

Rojelio Torres

A tízéves Rojelio családja a tragédia után csaknem 12 órát várt, hogy megtudja, a kisfiú életben van-e.

Elvesztettem a szívem egy darabját” – mondta édesanyja, miután megtudta, hogy kisfia is az áldozatok között van.

Jose Manuel Flores Jr.

A tízéves Josét a hozzátartozói segítőkész kisfiúnak jellemezték. Nővére, Endrea Flores, aki 9 hónappal fiatalabb nála, azt mondta, hogy a bátyja mindig játszott vele és támogatta őt.

„Jose rendőr akart lenni, amikor felnő, hogy megvédjen másokat” – mondta az apja, Jose Flores Sr.

Eliahna „Elijah” Cruz Torres

A tízéves Eliahna imádta a sportot, softballban jeleskedett, edzője egyenesen kimagasló tehetségnek tartotta.

„Csodálatos fiatal lány volt, annyi lehetőséggel. Nagyon izgult a keddi mérkőzése miatt, mivel azon válogatták volna be az all star csapatba” – mondta Lisa Monjaras, aki arról is tájékoztatta a sajtót, hogy Eliahna emlékére a csapat külön mérkőzést szervezett.

Jayce Carmelo Luevanos és Jailah Nicole Silguero unokatestvérek voltak

Mindketten tízévesek voltak. Jailah édesanyja a könnyeivel küszködve beszélt a sajtónak: „Egyikük sem érdemelt ilyen kegyetlen halált. Ezek a gyerekek és tanáraik semmiről sem tehetnek. Nyugodjatok békében, gyönyörű angyalkák, repüljetek a magasba, örökké szeretni fogunk titeket.”

Makenna Lee Elrod

A tízéves kislány nagynénje is adománygyűjtést szervezett, hogy a család fedezni tudja a gyermek temetésének költségeit.

„Szavakkal nem lehet kifejezni azt a fájdalmat, amin a húgom és az egész család most keresztülmegy. Kérlek, imádkozzatok a családunkért, és emlékezzetek Makenára! Gyönyörű volt, vicces, okos és csodálatos. Neki volt a legnagyobb szíve a világon, nagyon szerette a családját és a barátait. Mosolya beragyogta a szobát. Szívünkben tovább él, és tudjuk, hogy már Urunkkal és Megváltónkkal van” – írta a Go Fund Me oldalon.

Layla Salazar

A tizenegy éves Layla Salazar édesapja, Vincent a Facebookon írt bejegyzésben búcsúzott gyermekétől: „Tegnap elvesztettük a szívünket, az egész világunkat. Szeretünk téged, kislányom. Apu sajnálja, hogy nem volt ott, hogy megvédjen, amikor a legnagyobb szükséged volt rá. Annyira szeretünk, repülj magasan kis angyalunk.”

Miranda Mathis

„Édes kis unokatestvérem, nagyon szeretünk téged. Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled, kicsim, kérlek, vigyázz a családra odafentről” – írta a Facebookon a tizenegy éves Miranda unokatestvére, Deanna Miller, majd hozzátette, hogy a fia is az iskolában volt a lövöldözés idején, őt később élve megtalálták.

Irma Garcia és Eva Meireles

A fegyveres ámokfutásban két tanárnő is meghalt. Eva Mireles (képünkön balra) és Irma Garcia éppen a Lilo és Stitch című rajzfilmet nézte a gyerekekkel az osztályban, amikor dél körül e-mailben értesült róla, hogy fegyveres tartózkodik az iskolában.

A tragédia egyik túlélője, egy negyedikes kislány beszámolója szerint az egyik tanárnő az ajtóhoz sietett, ahol rögtön szembetalálta magát a 18 éves elkövetővel. A férfi lelőtte a tanárnőt, majd tüzet nyitott az egész osztályra.

A négygyermekes 44 éves Irma Garcia 23 éve tanított az iskolában, ahol 2019-ben az év tanárnőjének jelölték. Az iskolai lövöldözést túlélő egyik negyedik osztályos diák szerint Garcia és a másik elhunyt tanárnő, a szintén 44 éves Eva Mireles minden erejével megpróbálta megóvni a gyerekeket.

Garcia Férje, Joe Antonio két nappal felesége halála után szívrohamban hunyt el. A családja a feelsége elvesztése miatti gyásznak tulajdonította a halálát.

Eva Mirelest az elsők közt nevezték meg az áldozatok közül. Az iskola honlapján olvasható életrajzában támogató, szórakoztató tanárnőként jellmezték. Mireles egy rendőrtiszt felesége volt, akivel egy lányt nevelt.

Címlapfotó: Az áldozatok nevével ellátott keresztek a texasi uvaldei Robb Általános Iskolánál (MTI/AP/Jae C. Hong)

Ajánljuk még