logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Osztálytársai megölésével viccelődött egy tízéves diák, letartóztatta a rendőrség

| Szerző: hirado.hu
Letartóztatta a rendőrség azt az ötödikes fiút, aki SMS-ben azzal fenyegette meg osztálytársait, hogy tömegmészárlást rendez az iskolában. A tízéves fiút bilincsbe verve vitte el a rendőrség egy floridai iskolából.

A floridai város, Cape Coral-i Patriot általános iskola tanulóját szirénázó rendőrautó vitte be a rendőrőrsre.

„Ez egyszerűen beteges, hogy tud valaki ilyet csinálni. Különösen az Uvaldéban történt eset után” – mondta Carmine Marceno, a megyei seriff. „A gyermekeink biztonságának biztosítása a legfontosabb” – tette hozzá.

A fiú ügye fiatal korára való tekintettel a rendőrségtől az ifjúsági szolgálatok bűnügyi nyomozóihoz került át. Marceno megjegyezte, hogy a rendőrök gyorsan kivizsgálták a tömegmészárlással kapcsolatos fenyegetéseket.

„Rend lesz az iskoláinkban! A csapatom egy másodpercet sem habozott, azonnal elfogták a tettest” – mondta.

A téma azért ennyire érzékeny, mert alig egy hete a 18 éves Salvador Ramosként azonosított elkövető tizenkilenc diákot és két tanárt mészárolt le ámokfutása során a Texas állambeli Uvalde városában található Robb Általános Iskolában. Az épületbe egy hátsó bejáraton keresztül jutott be, egyebek között egy AR–15-ös puskával felfegyverkezve.

Ramos ezt követően elbarikádozta magát egy tanteremben, ahol tüzet nyitott a diákokra és tanárokra, mielőtt a rendőrség végzett vele. Tettét mindössze negyedórával az elkövetés előtt a közösségi médiában jelentette be.

A lövöldözést követően a helyi rendőrséget éles kritika érte mind a nyilvánosság, mind a szülők részéről.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még