logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elismerte hibáját a texasi rendőrség: közel egy órán át vártak az osztályterem előtti iskolai folyosón, 19 kisiskolást és két tanárt lőtt agyon az elkövető mielőtt lelőtték

| Szerző: hirado.hu
A sokkos állapotban lévő iskolások közül ketten összesen hatszor kértek segítséget a rendőrségtől a 911-es vészhelyzeti telefonszámon.

Elismerte hibáját a texasi állami közbiztonságért felelős rendvédelmi szervezet (DPS) igazgatója, amiért nem léptek közbe időben a keddi iskolai lövöldözés során.

Steven McCraw ezredes, a DPS igazgatója sajtótájékoztatón elmondta: miután a 18 éves Salvador Ramos kedden egy AR-15 típusú félautomata fegyverrel belépett az uvaldei Robb Általános Iskola hátsó bejáratán az épületbe, majd egy osztályteremben lövöldözni kezdett,

a sokkos állapotban lévő iskolások közül ketten összesen hatszor kértek segítséget a rendőrségtől a 911-es vészhelyzeti telefonszámon. Eközben mintegy 20 rendőr majdnem egy órán át várt az osztályterem előtti iskolai folyosón.

Ramos végül 19 kisiskolást és két tanárt lőtt agyon, mielőtt a rendőrök megrohanták a termet, és lelőtték a fegyveres ámokfutót.

Az iskolában felsorakozott rendőrök parancsnoka, aki a helyi iskolai kerület rendőrségének uvaldei rendőrkapitánya is egyben, a helyszínen úgy gondolta, hogy Ramos elbarikádozta magát az osztályteremben, és a gyerekek már nincsenek közvetlen veszélyben, ezért a rendőrségnek van ideje felkészülni – mondta el McCraw ezredes.
„ Utólag, mai tudásunk birtokában, ebből a székből nézve, ahol most ülök, természetesen ez nem volt helyes döntés” – szögezte le a texasi rendőrségi szervezet igazgatója. „Ez rossz döntés volt. Pont” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még