logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bámulatos rekord: több mint két kilométert tett meg egy száz méter magasan kifeszített kötélen

Rekordot döntött egy vakmerő francia kötéltáncos. A férfi több mint két kilométert tett meg a száz méter magasan kifeszített kötélen, aminek egyik felét a normandiai partoknál található Mont Saint-Michel-apátsághoz rögzítették. A szél alaposan megnehezítette a sportoló dolgát, aki az utolsó métereken meg is botlott, de ez sem veszélyeztette a világrekordot – számolt be az M1 Híradója.

Ámulattal figyelték az emberek kedden, ahogy egy francia fiatal órákon keresztül százméteres magasságban egyensúlyozott drótkötélen. Óvatosan lépkedett, csak karjaival egyensúlyozta ki magát.

A 28 éves Nathan Paulin saját korábbi rekordjának megdöntésére készült a 2200 méteres sodronykötélen, amit egy daru és az UNESCO világörökségi helyszín, a Mont Saint-Michel (Szent Mihály hegye Normandiában) ikonikus szigetén épült középkori apátság tornya között feszített ki.

Lenyűgöző, hogy ilyen magasban is képes megtartani az egyensúlyát” – ámuldozott a sok ezernyi turista egyike, aki a nagy mutatványt nézte.

A férfi két óra alatt mezítláb tette meg a távot. Sokan megijedtek, amikor az utolsó métereken majdnem leesett a kötélről, de végül sikerült visszakapaszkodnia, stábja pedig megerősítette, hogy ezt csakis biztonsági okokból tette, a kitűzött távot ugyanis addigra már teljesítette.

Most, hogy végeztem, teljesen átjár az eufória. Olykor nagyon nehéz volt, máskor viszont megdöbbentően könnyű. Két óra alatt rengeteg érzelmet éltem meg. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérnem ezt a rekordot. Ez megerősít abban, hogy a következő kihívás sem lehetetlen” – mondta a sikeres rekordkísérlet után az akrobata.

A légtornász fiatalember a francia Alpokban született, és gyermekkorában félt a magasságtól, azért kezdett el kötélen járni, hogy leküzdje a félelmét, közben pedig rájött, hogy így találja meg lelki békéjét. 2011 óta légtornászkodik, sétált már felhőkarcolók és hegycsúcsok között is.

A második világrekordja után már a harmadikat tervezi: végig akarja sétálni Párizsban az Eiffel és a Montparnasse tornyok közötti több, mint 2700 méteres távolságot is.

Ajánljuk még