logo

Műsorújság

Rendkívüli

Hamarosan bejelentést tesz Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ő mészárolta le a kisiskolásokat Texasban, készülhetett a tervére

| Szerző: hirado.hu
A rendőrség azonosította azt a fiatal férfit, aki kedden tüzet nyitott a texasi Uvalde városában található Robb Általános Iskolában. A 18 éves Salvador Ramos legalább 19 diákot és két tanárt ölt meg.

Előzmények:

Tovább nőtt az áldozatok száma az általános iskolai lövöldözésben

Iskolai mészárlás Texasban: több eltűnt gyermeket még mindig keresnek

Uvalde polgármestere, Don McLaughlin a Fox Newsnak elmondta, hogy a lövöldözés során Ramos elbarikádozta magát az általános iskolában. A határőrség taktikai egységének egyik ügynöke feltehetően lelőtte a feltételezett fegyverest.

A fiatal férfi a párharcban két rendőrt is eltalált, akik várhatóan kisebb orvosi beavatkozások után elhagyhatják a kórházat – számolt be róla a Fox News.

A CNN amerikai televíziónak nevük elhallgatását kérő hatósági források elmondták, hogy az iskolai lövöldözés feltételezett elkövetője feltehetően lelőtte a nagymamáját is, mielőtt az iskolához ment volna.

Ramos a lövöldözés előtt furcsa képeket osztott meg közösségi oldalán, majd a jelek szerint kegyetlen tervét egy ismerősével is megosztotta.

Az első, május 12-én küldött üzenetben Ramos azt kérdezte a nőtől:

„Újra megosztod majd a fegyveres képeimet?” Mire a nő visszakérdezett: „Alig ismerlek, és te megjelölsz egy fegyverekkel teli képen?” Rasmos a gyilkosság reggelén utoljára még üzent a nőnek: „Megyek és kiszellőztetem a fejem”.

A nő a támadást követően Instagramra feltöltött bejegyzésében azt írta, hogy nem ismeri az elkövetőt. Hozzátette, hogy csak azért levelezett Ramosszal mert félt tőle.

Senkinek nem lehet újdonság, hogy Amerikában egyre nagyobb problémát okoznak az engedékeny fegyverviselési szabályok. Tíz nappal a keddi vérengzést megelőzően a New York állambeli Buffalóban tíz emberrel végzett egy fegyveres támadó.

Ajánljuk még