logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyakon szúrta a kislányt a tinédzser, most életfogytiglant kaphat

| Szerző: hirado.hu
Tavaly novemberben az északnyugat-angliai Liverpoolban egy 14 éves fiú támadt rá késsel egy 12 éves kislányra, aki belehalt sérüléseibe. Az esküdtszék bűnösnek találta a fiút, akire életfogytiglani börtönbüntetés várhat.

Bűnösnek találták azt a 14 éves fiút, aki tavaly november 25-én meggyilkolta a 12 éves Ava White-ot Liverpool belvárosában – írja a Mirror.

A fiú egy összecsukható késsel nyakon szúrta az áldozatot, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Az esküdtszék bűnösnek találta Ava White meggyilkolásában a 14 éves fiút, akire életfogytiglani börtönbüntetés várhat.

A fiú meghallgatása videókapcsolaton keresztül történt a bíróságon, miután bűnösnek találták, lehajtotta a fejét és sírni kezdett.

A tárgyaláson elhangzott, hogy az incidens napján Ava a barátaival nézte, hogyan kapcsolják fel a város karácsonyi díszkivilágítását, amikor vitába keveredtek az elkövető fiúval és barátaival, akik Snapchat-videókat készítettek róluk. A lány hergelte a barátait a fiú ellen, aki erre késsel támadott rá.

Az áldozat barátai szerint a fiú nevetett, miután leszúrta a lányt.

A fiú elismerte, hogy megszúrta a lányt, de állítása szerint önvédelemből cselekedett, el akarta ijeszteni Avát, mert félt, hogy ráugrik. A támadás után a fiú elszaladt a helyszínről, eldobta a kést és egy kukába dobta a kabátját, majd egy barátjához ment. Letartóztatása után azt mondta, hogy nem járt a belvárosban, egy későbbi kihallgatáson pedig egy másik fiút hibáztatott a késelésért.

A 7,5 centiméter hosszú pengéjű összecsukható kést a rendőrség márciusban találta meg, miután a vádlott jogásza átadta az információt annak hollétéről.

Miután az esküdtszék bűnösnek találta a fiút, Amanda Yip bírónő elmondta, hogy július 11-én lesz ítélethirdetés, ekkor dönt a bíróság arról, hogy mi a legrövidebb idő, amit börtönben kell töltenie a vádlottnak, és hány év után helyezhető feltételesen szabadlábra.

Címlapfotó: Twitter.com

Ajánljuk még