logo

Műsorújság

Rendkívüli

Hamarosan bejelentést tesz Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Iskolai mészárlás Texasban: több eltűnt gyermeket még mindig keresnek

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is keresik azokat a diákokat, akik nem jelentkeztek családtagjaiknál a legalább 21 halálos áldozatot követelő texasi általános iskolai lövöldözést követően. Az eltűnt gyermekek között van két tízéves kislány is. A hozzátartozók a hosszú várakozás miatt a legrosszabbtól tartanak.

Frissítés:

Tovább nőtt az áldozatok száma az általános iskolai lövöldözésben

Ő mészárolta le a kisiskolásokat Texasban, készülhetett a tervére

Mint arról korábban beszámoltunk, legalább 19 diák és két tanár meghalt egy iskolai lövöldözésben a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt.

Greg Abbot, Texas állam kormányzója korábban elmondta: a feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt. Az első hírek szerint a helyszínre érkező rendőrök lőtték le. A kormányzó beszámolója szerint a feltételezett elkövetőnél kézi fegyver és puska is lehetett, amikor tüzet nyitott a San Antonio városától 85 mérföldre nyugatra található uvaldei Robb Általános Iskolában. A republikánus politikus beszámolója szerint két tisztet is meglőttek, de – mint fogalmazott – ők várhatóan életben maradnak.

Továbbra is keresnek azonban két tízéves kislányt, akik a lövöldözés óta nem jelentkeztek családjuknál. Egyikük, Annabelle Guadalupe Rodriguez édesapja a lány fényképét bocsátotta rendelkezésre abban a reményben, hogy megtalálják és hazatérhet – számolt be róla a Fox News.

Az Egyesült Államok történetének második legsúlyosabb iskolai lövöldözésében szintén eltűnt a tízéves éves Elijah Cruz Torres, akinek a családja rettenetesen aggódik. A negyedik osztályos tanuló nagyapja a Fox Newsnak elmondta, attól félnek, hogy meghalt.

Az általános iskola közelében található újraegyesítési centrumként is szolgáló szabadidőközpontban már több tucat hozzátartozó gyűlt össze, mivel az ő gyermekük is eltűnt. Miközben türelmetlenül várják a híreket, a hosszas várakozás miatt néhányan a legrosszabbtól tartanak.

A nagymamáját is lelőhette

Hírügynökségi információk szerint a feltételezett elkövető a helyi közösség lakója volt. Uvalde rendőrfőnöke, Pete Arredondo egy sajtótájékoztatón azt mondta: a fegyveres egyedül követte el tettét. A sérültek számát egyelőre nem határozták meg pontosan, de Arredondo szerint több sérült is van. Az általános iskolában alig 600 diák tanul, és a rendőrfőnök elmondása szerint második, harmadik és negyedik osztályos tanulók voltak az intézményben.

A San Antonió-i Egyetemi Kórház a Twitteren közölte, hogy két sérültet szállítottak hozzájuk az uvaldei iskolából, egy gyermeket és egy felnőttet. Mint írták: mindkét sérült – egy 66 éves nő és egy 10 éves lány – állapota válságos. Uvalde kórháza korábban azt közölte, hogy 13 gyermeket szállítottak az intézménybe.

Kapcsolódó tartalom

A CNN amerikai televíziónak nevük elhallgatását kérő hatósági források elmondták, hogy az iskolai lövöldözés feltételezett elkövetője feltehetően lelőtte a nagymamáját is, mielőtt az iskolához ment volna. Roland Gutierrez, Texas állam szenátusának demokrata tagja a hatóságoktól kapott információkra hivatkozva közölte: a nőt helikopterrel szállították San Antonióba, és még életben van.

Ramos a lövöldözés előtt furcsa képeket osztott meg a közösségi oldalán, majd a jelek szerint kegyetlen tervét egy ismerősével is megosztotta.

Címlapfotó: A biztonsági erők tagja kísér egy hozzátartozót a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál (MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther)

Ajánljuk még