logo

Műsorújság

Rendkívüli

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ferenc pápa megemlékezett a texasi iskolai lövöldözés áldozatairól

A Texas államban elkövetett fegyveres támadásban megölt gyerekekről és felnőttekről emlékezett meg Ferenc pápa, aki a fegyverkereskedelem ellen emelte fel szavát a Vatikánban a szerdai audiencián.

Ferenc pápa az általános meghallgatáson mondott beszéde végén kijelentette, hogy “megtört szívvel” értesült az amerikai általános iskolában kedden elkövetett lövöldözésről.

Hozzátette, hogy imádkozik a gyermek és felnőtt áldozatokért és családjaikért.

„Eljött az ideje, hogy véget vessünk a fegyverkereskedelemnek, akármilyenről is legyen szó. Kötelezzük el magunkat mindannyian annak érdekében, hogy hasonló tragédiák ne történhessenek többé” – jelentette ki a katolikus egyházfő.

Kapcsolódó tartalom

Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta folyamatosan felhívásokat intéz a nemzetközi fegyvergyártás és fegyverkereskedelem leállítására. Az egyházfő korábban „botránynak” nevezte, hogy az államok a fegyverkezést finanszírozzák.

A legfrissebb hírek szerint 19 diák és három tanár halt meg az iskolai lövöldözésben a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt.

A kormányzó, Greg Abbott tájékoztatása szerint a feltétezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt.

Ajánljuk még