logo

Műsorújság

Rendkívüli

Orbán Viktor: Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagy a baj Észak-Koreában: raktárakban és gyárakban zsúfolódnak össze a terhes nők

| Szerző: hirado.hu
Észak-Koreában egyáltalán nem kivételeznek a karanténba került várandós nőkkel, sőt van, hogy nem is látják el őket. A gyermeküket váró, fájdalmakkal küzdő anyák csupán napi két fájdalomcsillapítót kapnak, aminek következtében egyre több halva született csecsemő jön világra az ázsiai országban.  

 

Raktárakban felállított karanténokba kényszerítették a koronavírussal fertőzött várandós anyákat Érszak-Koreában. A nem megfelelő kezelések miatt egyre több halva született csecsemő jön világra az ázsiai országban, ami ellen az ország népe is fellázadt – jelentette a Radio Free Asia (RFA) két névtelenül nyilatkozó lakosra hivatkozva.

Az egyetlen orvosi ellátás, amelyet a karanténban lévő várandós anyák Dél-Pjongan tartományban kaptak, napi két fájdalomcsillapító volt. Ugyanezt a gyógyszermennyiséget adják minden Covid-betegnek az országban.

„Az észak-koreai hatóságok sok terhes koronavírusos beteget raktárakban, szövetkezeti farmokon, gyárakban vagy szállodákban helyeztek el, amelyeket sietve karanténközpontokká alakítottak át”

– jelentette az amerikai kormány által finanszírozott rádiócsatorna.

Egy neve elhallgatását kérő forrás az RFA-nak elmondta, hogy tud olyan kórházról, ahol kétszáz várandós anyuka babája közül kettő nem élte túl a szülést – számolt be róla az Insider.

A National Institutes of Health által közzétett irányelvek szerint a Covid-19-cel fertőzött terhes nőket és magzatukat is megfigyelés alá kell helyezni.

Észak-Korea május 13-án ismerte el az első koronavírus-fertőzött esetet, miután hónapokig azt állította, hogy az egész világjárvány alatt egyáltalán nem volt vírusos megbetegedés az országban. Azóta a megbetegedések száma vélhetően meghaladta a kétmilliót, bár a tesztelések súlyos hiánya miatt a Kim Dzsongun által vezetett rezsim nehezen tudja megállapítani, hogy valóban koronavírusról van szó.

Az ország vezetése a lakosokkal közölte, hogy gargalizáljanak sós vízzel és igyanak fűzfalevélteát, mert az segíthet a betegség leküzdésében. Kim Dzsongun egy nemrégiben tartott pártértekezleten megdorgálta saját tisztviselőinek Covid–19-re adott válaszát, ugyanis szerinte túl lazán kezelték a kialakult helyzetet.

Ajánljuk még