logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elárulták az oroszok, hogy miért lassítják az offenzívát

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter orosz sajtójelentések szerint kedden kijelentette, hogy Moszkva szándékosan lassítja ukrajnai offenzíváját annak érdekében, hogy evakuálhassák a civileket a harcok sújtotta területekről.

„Fegyverszünetet hirdettünk, és humanitárius folyosókat létesítettünk annak érdekében, hogy az emberek kijuthassanak a körülzárt településekről” – mutatott rá Sojgu a RIA Novosztyi hírügynökség szerint. „Ez, persze, lassítja az offenzíva tempóját, de ez szándékos, mert el akarjuk kerülni az áldozatokat a polgári lakosság körében” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

A volt szovjet tagállamok részvételével alakult nemzetközi katonai szövetség, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének védelmi miniszteri találkozóján Sojgu leszögezte: Moszkva a Kijevnek nyújtott jelentős nyugati támogatás és az Oroszországot sújtó szankciók ellenére addig folytatja „különleges katonai műveletét” Ukrajnában, „amíg el nem éri minden célját”.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a nap folyamán arra hívta fel a figyelmet: Oroszország nem rendelt határidőket az ukrajnai művelethez, amelyet éppen három hónappal ezelőtt indított.

 

Ajánljuk még