logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kim Dzsongun kinek a koporsóját cipelte?

| Szerző: hirado.hu
Kim Dzsongun észak-koreai vezető maga vitte a koporsót.

A Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) tájékoztatása szerint Észak-Korea elsőszámú vezetője vasárnap részt vett Hjon Csol Hae, a Koreai Néphadsereg marsalljának temetésén Phenjanban. Kim Dzsongunhoz közel állt a védelmi minisztérium főtanácsadója, aki állítólag kulcsszerepet játszott abban, hogy apja, Kim Dzsong Il 2011 végén bekövetkezett halála előtt az ország következő vezetőjévé neveljék ki – számolt be róla a The Guardian.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsongun elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke nézi, ahogy nemzeti színű zászlót terítenek Hjon Csol Hae észak-koreai marsallnak, a védelmi minisztérium főtanácsadójának a koporsójára a Phenjanban tartott temetésén (Fotó: MTI/EPA/KCNA)

Habár az országban tombol a koronavírus-járvány, az állami média fotóin Kim Dzsongun maszk nélkül látható, amint Hjon koporsóját hordozza, majd földet szór a sírjára a nemzeti temetőben. A képeken számos olajzöld egyenruhába öltözött katona tisztelgett, míg más, sötét öltönybe öltözött tisztviselők vigyázzban álltak.

Az észak-koreai kormány által közreadott képen Kim Dzsongun elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke részt vesz Hjon Csol Hae észak-koreai marsallnak, a védelmi minisztérium főtanácsadójának a Phenjanban tartott temetésén (Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)

A KCNA szerint, „rengeteg” katona és állampolgár jelent meg az utcákon, hogy kifejezzék részvétüket, amikor Hyon koporsóját a temetőbe vitték.

Hjon Chol Hae nevét mindig Kim Dzsong Il fennkölt nevével együtt fogják emlegetni” – idézte Kim Dzsongunt a hírügynökség.

A katonai vezető május 19-én, 87 éves korában hunyt el.

Az észak-koreai kormány által közreadott képen Kim Dzsongun elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke földet szór Hjon Csol Hae észak-koreai marsallnak, a védelmi minisztérium főtanácsadójának a koporsójára a Phenjanban tartott temetésén (Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)

Címlapfotó: MTI/AP/KCNA/KNS

Ajánljuk még