logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már akkora a hiány az Egyesült Államokban, hogy Európából kellett szállítani 35 tonna bébitápszert

| Szerző: hirado.hu
Már az év eleje óta súlyos bébitápszer-hiánnyal küzdenek az Egyesült Államokban. Ezen a helyzeten igyekeznek segíteni azzal a szállítmánnyal, amely vasárnap érkezett Indianapolisba Németországból.

Egy 35 tonna bébitápszerből álló szállítmány érkezett vasárnap Indianapolisba egy amerikai katonai repülőgépen Németországból (A szállítmány eredetileg a svájci Zürichből indult) hogy kezelje az országos hiányt. A szállítmány 132 raklap tápszert tartalmazott – olvasható a CNN cikkében. 

A vasárnapi különleges szállítmány egy hétre elegendő tápszert biztosít 9000 csecsemő és 18 000 kisgyermek számára– mondta Tom Vilsack mezőgazdasági miniszter.

Hozzátette, a most érkezett hipoallergén, és a tehéntejben lévő fehérjére intoleráns csecsemők számára készült tápszert azon régiók kórházai, háziorvosi intézményei és gyógyszertárai között fogják szétosztani ahol a legégetőbb a szükség ezekre a termékekre.

Brian Deese, a Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatója elmondta, jövő hét elején további szállítmányok érkeznek majd az országba.

Kapcsolódó tartalom

A bébitápszerhiányról először még januárban a Wall Street Journal számolt be, azóta azonban tovább súlyosbodott a helyzet, és számos üzlet már készlethiánnyal küzd az Egyesült Államokban. Az amerikaiak egyébként 2021-ben 4,3 milliárd dollárt költöttek bébitápszerekre, ami 4,5 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A hirado.hu cikke arra is felhívta a figyelmet, hogy az alapvető problémát az ellátási láncok jelentik, sőt, egyes helyeken már anyatejet bocsátottak áruba.

Ajánljuk még