logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több ország képviselője kivonult egy APEC-tanácskozásról tiltakozásul Oroszország háborúja ellen

Az Egyesült Államok és több más ország képviselője kivonult szombaton az APEC egy bangkoki kereskedelmi tanácskozásának kezdetén, amikor Oroszország minisztere kezdett el beszélni, tiltakozásul Oroszország ukrajnai háborúja ellen – közölték tisztségviselők hírügynökségekkel.

Az egyik, meg nem nevezett diplomata azt mondta: a kivonulás tiltakozás volt Oroszország törvénytelen ukrajnai háborúja és amiatt, hogy az milyen súlyos hatással van a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (APEC) 21 tagországa alkotta térség kereskedelmére.

Az amerikai kereskedelmi miniszter mellett Kanada, Új-Zéland, Japán és Ausztrália képviselője vonult ki a teremből, amikor az orosz gazdasági miniszter, Makszim Resetnyikov felszólalt.

Egy másik, thaiföldi diplomata azt mondta: az öt tiltakozó ország azt szeretné, ha a kétnapos tanácskozás vasárnapi zárónyilatkozatában erős szavakkal ítélnék majd el Oroszországot a háború miatt.

A thaiföldi kereskedelmi miniszter pedig kijelentette újságíróknak: attól még nem lesz kudarc a találkozó, ha nem lesz közös zárónyilatkozat, és a tanácskozás sikeres a protestakció ellenére, a kivonulók később visszatértek.

Ajánljuk még