logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orosz védelmi miniszter: Tizenkét új katonai egységet és alegységet hoznak létre Nyugat-Oroszországban az év végéig

Tizenkét új katonai egységet és alegységet hoznak létre Nyugat-Oroszországban az év végéig – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az általa vezetett tárca vezetői kollégiumának pénteki tanácskozásán.

Sojgu szerint a nyugati stratégiai irányban egyre nagyobb a katonai fenyegetés, egyebek között Finnország és Svédország lehetséges NATO-csatlakozása miatt.

Kiemelte, hogy amerikai hadászati légierő tevékenységének intenzitása a 15-szörösére nőtt Európában, és az amerikai hajók rendszeresen behatoltak a Balti-tengerre. Kifogásolta a nagyszabású Defender Europe 2022 hadgyakorlatot, amelyben a észak-atlanti szövetség mintegy 40 ezer katonája vesz részt.

Intézkedéseket hozunk ennek megfelelő ellensúlyozására. Ilyen körülmények között aktívan javítjuk a csapatok harci összetételét. Az év végéig 12 katonai egységet és alegységet alakítunk ki a nyugati katonai körzetben” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a csapatok több mint kétezer új fegyvert és új haditechnikát kapnak.

Bejelentette, hogy az orosz csapatok hamarosan stratégiai drónokat kapnak. A miniszter nem részletezte, hogy milyen típusú járművekre gondol.

Ajánljuk még