logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Horrorbalesetet élt túl a megbotlott túrázó

| Szerző: hirado.hu
Adománygyűjtést indítottak egy férfinak, aki túrázás közben súlyos sérüléseket szenvedett, amikor leesett egy kidőlt fáról, és egy ág átszúrta a szemét, megsértve az agyát.

Egy texasi férfi fél szemére megvakult egy horrorisztikus túrabalesetben a kanadai Victoriában – írta a People magazin.

„Ami egy csodálatos élménynek indult, hirtelen tragédiába torkollott, amikor Ed egy szörnyű balesetet szenvedett”olvasható az adománygyűjtő oldalon.

A texasi Allenben élő Edward Steinkamp több napos túrára indult fiával és két másik ismerősükkel április 30-án.

Néhány nappal később egy kidőlt fa zárta el a túraútvonalat, ezért a férfi megpróbált átmászni rajta, azonban megbotlott, és egy ág a bal szemén keresztül megsértette az agyát.

A helyszínről mentőhelikopter szállította kórházba a férfit, ahol sürgős műtétet végeztek, majd idegsebészeti kezelésen esett át. Megállapították, hogy a bal szemére elveszítette a látását, továbbá súlyos fertőzéssel és folyamatos lázzal is küzd.

A műtétek és kezelések költségei meghaladják a család anyagi kereteit, ezért a GoFundMe adománygyűjtő oldalon gyűjtésbe kezdtek. A tíz napja indított akció keretében már több mint 16 ezer dollár (5,8 millió forint) gyűlt össze a végső 200 ezer dolláros (73 millió forint) célból, ami fedezné a kórházi költségeket, valamint a férfi későbbi hazaszállítását is.

Fia, a 28 éves Bret elmondta, hogy édesapja gyakorlott túrázó, fiatalkora óta rendszeresen kirándul, mindig betartanak minden biztonsági előírást.

Címlapfotó: GoFundMe.com

Ajánljuk még