logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elon Musk átnyergelt a republikánusokhoz

| Szerző: hirado.hu
A milliárdos szerint az Egyesült Államok jelenleg regnáló baloldali kormányát adó Demokrata Párt a megosztás és gyűlölet pártjává vált, ezért úgy döntött, hogy a jövőben inkább a konzervatív republikánusokra adja a szavazatát.

 

Elon Musk milliárdos amerikai befektető szerdán közölte, hogy míg korábban a Demokrata Pártra szavazott, a jövőben már a Republikánus Pártra fog voksolni.

„A múltban a demokratákra adtam szavazatomat, mert (többnyire ők voltak) a kedvesség pártja. Időközben azonban a megosztás és gyűlölet pártjává váltak, ezért nem támogathatom őket többé és a republikánusokra fogok voksolni” – írta Twitter-oldalán a világ leggazdagabb emberének számító Musk.

„Most pedig figyeljétek meg, hogyan fog kibontakozni piszkos trükkökkel teli kampányuk ellenem” – fűzte hozzá Musk.

Ismeretes, hogy a magát „a szólásszabadság abszolutistájának” nevező milliárdos április végén 44 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a Twitter felvásárlására, nemrég pedig kijelentette, hogy tulajdonosként visszavonná Donald Trump volt republikánus párti amerikai elnök letiltását a közösségi médiaplatformról.

Musk Joe Biden hivatalban lévő elnök és a Demokrata Párt szókimondó bírálójának számít, részben azért, mert jobban meg akarják adóztatni a milliárdosokat, és nagyobb adókedvezményeket akarnak adni az olyan elektromos autókat gyártó üzemeknek, ahol szakszervezetek működnek. A Musk tulajdonában álló Tesla amerikai üzemeiben nincsenek jelen szakszervezetek.

A vállalat tavaly az országban a legnagyobb piacának számító, hagyományosan liberális irányítású Kaliforniából áttette székhelyét a politikailag konzervatívabb Texasba.

Ajánljuk még