logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az ukrajnai civilek egészségügyi ellátásáról egyeztetett Moszkvával a WHO-főigazgató

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója bejelentette, hogy csütörtökön Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel egyeztetett az Ukrajnában oroszok által ellenőrzött területeken és az ostromlott térségekben tartózkodó civilek egészségügyi ellátásáról.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz Twitter-oldalán számolt be arról, hogy tárgyalt Lavrovval a nemzetközi egészségügyek és a WHO-val folytatott együttműködés mellett Ukrajna egészségügyi helyzetéről is.

Mint írta, Mariupol, Herszon, Dél-Zaporizzsja térségéhez és további ostromlott területekhez biztonságos hozzáférést kért Moszkvától, hogy a világszervezet egészségügyi ellátást biztosíthasson az ottani civilek számára.

Az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt a WHO európai tagállamai múlt héten elfogadtak egy határozatot, amely lehetővé tenné, hogy bezárják a szervezet oroszországi irodáját.

Pjotr Tolsztoj, az orosz parlament alsóházának alelnöke a héten beadott a dumának egy listát, amelyen a nemzetközi szervezetek és Oroszország közti megállapodásokat gyűjtötték össze. Az Interfax orosz hírügynökség értesülései szerint ezen az a lehetőség is szerepel, hogy Oroszország kilép a WHO-ból.

Ajánljuk még