logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megszületett a döntés a Z betűt viselő orosz tornász ügyében

| Szerző: hirado.hu
A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) egyéves eltiltással sújtotta Ivan Kuljak orosz tornászt, aki a márciusi dohai világkupaversenyen bronzérmet szerzett korláton, majd az eredményhirdetésen olyan dresszben jelent meg, amelyen az orosz háborúpárti szimbólum, a Z betű volt látható.

 

A szövetség döntése értelmében a húszéves orosz tornászt megfosztották a korláton szerzett bronzérmétől és vissza kell fizetnie az 500 svájci frankos (185 ezer forintos) pénznyereményét is. Kuljaknak 21 nap áll rendelkezésre, hogy fellebbezzen.

Az elmarasztalt tornász kifejtette: amikor meglátta, hogy az orosz katonák a Z betűt használják, megnézte, mit jelent. Miután megállapította, hogy az a „győzelmet” és a „békét” szimbolizálja, ő is ki akarta fejezni az álláspontját az ügyben, de azzal nem akart senkinek rosszat, és továbbra is biztos benne, hogy helyesen cselekedett.

A Z betű orosz háborúpárti szimbólum, amelyet nemcsak a háborúban részt vevő orosz katonák egyenruháján és járművein van, de a civilek az invázió támogatásának jelképeként is használnak.

Ajánljuk még