logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eltörölték a kötelező maszkviseletet a repülőgépeken Görögországban

Görögország szerdán bejelentette, hogy a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni védelem jegyében elrendelt korlátozó intézkedések enyhítéseként az idegenforgalmi főszezon, a nyár közeledtével június 1-től feloldják a maszkviselési kötelezettséget a repülőgépeken és a beltéren tartott nyilvános rendezvényeken.

„Továbbra is kötelező a maszk viselése a kórházakban, idősotthonokban és a városi tömegközlekedésben, az autóbuszokon, metrón és villamosokon” – közölte televíziós üzenetében Thánosz Plevrísz egészségügy-miniszter.

Hozzátette, hogy a kompok utasaira vonatkozó maszkviselési szabályról a jövő héten döntenek. Görögország március elején már döntött az éttermekben, kávéházakban és az éjszakai szórakozóhelyeken kötelező maszkviselés eltörléséről.

Az egészségügyi hatóságok szerdán 4626 koronavírus-fertőzöttet és tizenkilenc halálesetet jelentettek. Az első fertőzés két évvel ezelőtti diagnosztizálása óta 3 406 553 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus, és 29 619-en haltak meg a Covid-19 betegség következtében a 11 milliós lakosságú Görögországban.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még