logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák Katalin Varsóban: születésnapi köszöntés előzte meg a keddi látogatást

| Szerző: hirado.hu
Kiemelve, hogy Magyarország új köztársasági elnöke elítéli Oroszország fegyveres támadását Ukrajna ellen, a Novák Katalin varsói látogatásáról szóló lengyel források azt is megjegyzik, hogy ez a most megválasztott magyar államfő első külföldi útja.

 

Novák Katalin, a magyar köztársasági elnök kedden a lengyel fővárosba látogat – emlékeztet a polskieradio24.pl.

A munkalátogatás

délben, egy köszöntő ünnepséggel kezdődött a varsói Belvedere palota udvarában

– ez az épület a lengyel köztársasági elnök hivatalának székhelye. Később Andrzej Duda és Novák Katalin négyszemközti megbeszéléseket folytat, ezt 14 órakor sajtótájékoztató követi.

„Bennünket, lengyeleket és magyarokat a keresztény kultúra határoz meg”– írta közösségi oldalán a találkozó elejéről Novák Katalin.

A lengyel sajtó több orgánuma is beszámolt arról, hogy kedden, Duda 50. születésnapján többek között Novák Katalin is felköszöntötte lengyel kollégáját.


A lengyel Kormányzati Információs Központ közlése szerint kedden, 15.40-kor találkozik Novák Katalin magyar államfő Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel.

Novák Katalin korábban hangsúlyozta, hogy Magyarország elítéli Oroszország fegyveres támadását Ukrajna ellen.

– Ez nem a mi háborúnk, ez ellenünk, a biztonságra, kölcsönös tiszteletre és jólétre vágyó békeszerető magyarok ellen is zajlik

– mondta, hozzátéve, hogy Magyarország követeli a háborús bűnök kivizsgálását és megbüntetését – idézi a lengyel rádió a magyar köztársasági elnököt.

Novák Katalin a magyar történelemben elsőként tölti be a köztársasági elnöki posztot – emlékeztet a lengyel rádió honlapja.

Címlapfotó: Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában 2022. május 14-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még