logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Viharkergető meteorológussal végzett a tornádó

| Szerző: hirado.hu
Meghalt egy meteorológus és négyen megsérültek, amikor egy heves viharban három autó összeütközött a minnesotai Lorain Townshipben.

Brutális vihar miatt bekövetkezett tömegbalesetben életét vesztette egy mexikói meteorológus – adta hírül a Patch.

A lap beszámolója szerint a 30 éves Martha Lilian Llanos Rodriguez a 90-es autópályán haladó három jármű egyikében ült, amikor a brutálisan erős viharban az autópályára dőlő villanyvezetékek miatt az autó megállt, hogy elkerülje az ütközést, egy mögötte haladó kamion pedig belerohant.

A rendőrség tájékoztatása szerint a mexikói meteorológus és a vele egy gépjárműben utazó kollégái „viharvadászatot tartottak”, amikor a baleset történt. Rodriguezék Chevrolet-jébe a fékezéskor egy Freightliner Cascadia nyerges vontató ütközött bele hátulról, miközben egy Pontiac G6-os személygépkocsi az útra boruló vezetékeknek csapódott.

A nő azonnal meghalt, a Chevrolet 37 éves sofőrje, egy chilei férfi pedig nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autó harmadik utasát, egy 42 éves marylandi férfit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba – közölte a rendőrség.

Vonatkozó beszámolójában a New York Post felidézi, hogy a héten súlyos időjárás sújtotta az észak-amerikai alföld, illetve a Középnyugat államait Dakotától Minnesotáig. Szerdáig tíz tornádóról, és több mint 400 erősebb szélviharról, valamint kétszáznál is több helyi jégesőről érkezett jelentés. Rodriguez már a negyedik viharvadász, aki a szélsőséges időjárásban az idén életét vesztette  – hívja fel a figyelmet a bulvárlap. Mint írják, legutóbb áprilisban az Oklahomai Egyetem három diákját érte végzetes baleset az időjárás miatt, egy viharvadászatban.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még