logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Meghódította a Mount Everestet egy 18 éves lány

| Szerző: hirado.hu
Mindössze tíz nappal a középiskolai érettségije előtt ért fel a 18 éves Lucy Westlake a világ legmagasabb hegycsúcsára, ezzel ő lett a legfiatalabb amerikai, aki feljutott a Mount Everest tetejére. A fiatal lány hétévesen kezdett hegyet mászni az édesapjával, azóta a sport szerelmese.

Az Illinois állambeli Naperville-ből származó tini május 12-én, hajnali 5:30-kor érte el az Everest csúcsát egy 26 napig tartó expedíciót követően – közölte az elképesztő eredményt Instagram bejegyzésében.

A négyes táborból felnézve a csúcsra valóban lehetetlennek tűnt, de este 9-kor megkezdtük a mászást, és 8 és félórával később felértünk a csúcsra!! ”– fogalmazott a tini.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lucy Westlake (@lucy.westlake.22) által megosztott bejegyzés

Westlake jelenleg az „Explorers Grand Slam” verseny teljesítésén dolgozik – ez a kihívás magába foglalja mind a hét kontinens legmagasabb hegyének megmászását, valamint az Északi- és a Déli-sarkra való eljutást – írja a People.

Ez a hét hegy a Mount Everest (8848 méter), az Aconcagua (6962 m), a Denali (6190 m), a Kilimandzsáró (5895 m), az Elbrusz (5642 m), a Vinson Massif (4892 m), a Puncak Jaya (4884 m), valamint a Mount Kosciuszko (2228 m).

Az Everest csúcsának meghódítása után már csak négy hegy van hátra a 18 éves tinédzsernek, hogy teljesítse a hegymászók Grand Slamjét.

Kalandjait a lucyclimbs.com oldalon dokumentálja. 2017-ben Westlake megmászta a Kilimandzsárót, 2019-ben az Elbrus-hegyet, majd tavaly júniusban Denali követte. Idén januárban pedig elérte az amerikai kontinens legmagasabb csúcsát, az Aconcaguat.

Nem ez az első alkalom, hogy Westlake rekordot döntött. Tavaly, 17 évesen ő lett a legfiatalabb nő, aki mind az 50 államban elérte a legmagasabb csúcsot.

Westlake  7 éves kora óta mászik,  általában édesapja is csatlakozik hozzá a mászások során, ezúttal azonban egyedül érte el a legmagasabb pontot. „Az egyik legnehezebb rész számomra, az volt, hogy nem volt ott az apám, teljesen egyedül voltam”  –mondta.

Teljesen hihetetlen volt” – mondta elmesélve az Everestre tett utazását. „A csúcson nem tudtam elképzelni, hogy a világ tetején vagyok. Lenéztem, és tudtam, hogy nincs ennél magasabb

Ajánljuk még