logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elon Musk gratulált, amiért a Netflix beintett a woke-tébolydának

| Szerző: hirado.hu
A techmilliárdos Twitter-bejegyzésében reagált a Netflix azon kijelentésére, miszerint alkalmazottaik nyugodtan felmondhatnak, ha nem akarnak olyan tartalmakon dolgozni, amelyekkel nem értenek egyet.

A Netflix nemrég – 2017 óta először – frissítette a vállalati kultúrára vonatkozó irányelveit, amely ennek köszönhetően most egy új „műszaki kifejezés” című fejezettel bővült.

Mint írják, a szolgáltató széles választékot kínál, hogy lefedje az előfizetők változatos ízlését, ám aki nehéznek találja azt, hogy

olyan alkotásokon dolgozzon, amik üzenetével nem ért egyet, azok számára talán nem a Netflix a legjobb munkahely. 

– áll a Netflix közleményében.

 „Jó lépés” – reagált Musk Twitter-oldalán.

A Netflix irányelveinek megváltoztatására azután került sor, hogy a platform rekord mértékű előfizető-veszteséget tapasztalt, amit a vállalat a többi tartalomgyártó cég közötti versenynek, a jelszómegosztásnak és olyan tényezőknek tulajdonított, mint az infláció vagy Oroszország ukrajnai inváziója.

Musk az előfizetők elvesztéséért a Netflix woke-mozgalomhoz való dörgölőzését tette felelőssé:

„A társadalmi tudatossággal fertőzött elme vírusa nézhetetlenné teszi a Netflixet”

Az amerikai tartalomgyártó céget tavaly októberben saját alkalmazottai is támadták, amiért műsorra tűzték a kifejezetten sértő humoráról elhíresült Dave Chappelle egyik előadását, amelyben a fekete humorista transzfób megjegyzéseivel próbált humorosabb légkört teremteni műsorában.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még