logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sokkoló videón a buffalói mészárlás

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Helyi idő szerint szombat este egy 18 éves fegyveres férfi a New York állambeli Buffaló egyik élelmiszerboltjában tíz embert megölt és hármat súlyosan megsebesített. A hatóságok „gyűlölet-bűncselekménynek és faji indíttatású erőszakos szélsőségességnek” minősítették a lövöldözést, amelyet az elkövető élőben közvetített az interneten. Figyelem! A cikkben szereplő videó sokkoló és megtekintése csak erős idegzetűek számára ajánlott. Az áldozatok arca nincs kitakarva.

Sokkoló videók kerültek nyilvánosságra a közösségi médiában. A felvétel vélhetően megegyezik azzal az online is streamingelt közvetítéssel, amit Payton Gendron készített a fején lévő kamerával. Ezt ugyan nem erősítették meg hivatalosan, de a körülmények erre utalnak.

Az első videón a mészárlás előtti másodpercek láthatóak, ahogy az elkövető felkészül és autójával odahajt az élelmiszerbolt bejáratához, majd kiszáll a fegyverével.

 

Az első hírek szerint a katonai ruhát és golyóálló mellényt viselő férfi, akiről a hatóságok kiderítették, hogy fehér felsőbbrendűséget hirdető eszmék követője, a felvétel szerint kiszáll autójából és támadó fegyverével azonnal lövöldözésbe kezd egy szupermarket előtt. Ezután a boltban folytatódik a vérengzés.

Egy helyi lap úgy tudja, hogy a támadásnak két fehér bőrű áldozata vagy sérültje van, a többiek mind afroamerikaiak. A bolt a város egyik túlnyomórészt feketék által lakott negyedében található. A támadó mintegy 200 mérföldet, (320km) utazott. Még szombat este kihallgatta az amerikai szövetségi nyomozó hivatal (FBI) és már bíróság elé állították.

A borzalmas felvételeket folyamatosan törli a twitter, a még elérhető videókat folyamatosan próbáljuk frissíteni. 

A támadó várhatóan életfogytiglani ítéletre számíthat, erre utalhat New York állam Demokrata párti kormányzójának nyilatkozata.

“Őszintén remélem, hogy ez az egyén, ez a fehér fajgyűlölő, aki épp most követett el gyűlölet-bűncselekményt egy ártatlan közösség ellen, hátralévő napjait rács mögött tölti. És az ég segítse őt a másvilágon is” – mondta Kathy Hochul kormányzó a támadás helyszínének közelében.

 

Ajánljuk még