logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rakétacsapás érte Lviv régiót

| Szerző: hirado.hu
Rakétacsapás érte vasárnap hajnalban az ukrajnai Lviv régiót. Az ukrán légierő regionális nyugati légi parancsnoksága szerint a Fekete-tenger felől több rakétát lőttek ki Lviv (Lemberg) térségére.

Rakétacsapás ért néhány katonai infrastruktúrát a nyugat-ukrajnai Lviv régióban vasárnap kora reggel – közölte france24.com a régió kormányzója, Maxim Kozickij a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésére hivatkozva.

„Négy ellenséges rakéta találta el az egyik katonai infrastruktúrát Lviv régióban” – idézi a Reuters Kozickijt. „Az objektum teljesen megsemmisült. Az előzetes információk szerint nincsenek áldozatok. Senki sem kért orvosi segítséget”.

A Reuters nem tudta független forrásokból ellenőrizni a Lviv régiót ért csapásról szóló jelentéseket, és Moszkvából sem érkezett azonnali válasz megkeresésükre.

Az ukrán légierő regionális nyugati légi parancsnoksága a közösségi médiában adta hírül, hogy a Fekete-tenger felől több rakétát lőttek ki Lviv (Lemberg) térségére. A rakéták közül kettőt megsemmisítettek, mielőtt célba értek volna – közölték.

Címlapfotó illusztráció: Ukrán katonák Uragan típusú rakétákat szednek össze az orosz támadások után Berezivkában 2022. április 21-én. 
Fotó: (MTI/AP/Efrem Lukackij)

Ajánljuk még